Immár második alkalommal…

  •  
  •  
  •  

Tavaly az adventi készülődés jegyében, az egyházak bevonásával került megrendezésre az első Újpesti Karácsonyi Vásár. A hagyományteremtés szellemében az idén sem lesz másként Újpesten!
November 27-e és december 24-e között Újpest Központjában, az Újpesti Egek Királynéja Főplébánia melletti területen díszkivilágítással, füzérek sokaságával, kirakodó vásárral, színes kulturális, zenei és gyermek programokkal várják a családokat.

Péntek esténként könnyűzenei műsorok fogadják a látogatókat az Új Főtéren. November 27-én Mága Zoltán és az Angyalok, december 4-én Janza Kata, Csengeri Attila és Miller Zoltán, 11-én Csepregi Éva és Végvári Ádám a Neoton Familya frontemberei, 18-án St. Martin és zenekara élő zenei koncertjét hallhatják az Újpesti Piac előtti térre látogatók 18.30 órai kezdettel. A szombati napokat gyerekeknek szóló előadások színesítik, míg esténként komolyzenei illetve egyházi koncertek alapozzák meg az advent hangulatát. November 28-án az Erkel Gyula Újpesti Zeneiskola művésztanárai és szólistái lépnek fel a Városháza Dísztermében, december 5-én, ugyanezen a helyszínen a MÁV Szimfonikusok Zenekara, Gyöngyössy Zoltán fuvolaművész és Geszthy Veronika énekművész közreműködésével. December 12-én a Református Zenei Udvar folytatásaként, az Újpest Belsővárosi Református Templomban hallhatunk egy karácsony hangulatához illő koncertet, majd december 19-én az Egek Királynéja Templomban az Adorate Vegyeskar koncertje csendül fel, szólistái közreműködésével.  Vasárnaponként ismét a gyerekeké a főszerep, délután 15.00 órától neves együttesek és művészek közreműködésével mesejátékokkal várják az apróságokat, míg délután az egyházak közreműködésével adventi gyertyagyújtó ünnepségre kerül sor.
 
A pavilonokban kereskedők kínálják majd nem mindennapi portékájukat: kerámiák, gyertyák, festett üvegek és díszdobozok, üveg és bőr ékszerek, kosaras és vessző termékek, kézzel készített csokoládé melyek egy-egy apró meglepetést jelenthetnek szeretteinknek. De a tavalyi évhez hasonlóan megtalálhatók lesznek az újpesti címerrel, felirattal ellátott ajándéktárgyak is, úgy mint a bögre, kulcstartó, hűtőmágnes. Ha valaki megéhezik, vagy éppen szomjas lesz, nem kell otthagynia a vásárt, olyan karácsonyi ételek, és italok közül választhat, mint a krampampuli, kávé és tea különlegességek vagy a langalló.
 
Az Újpesti Karácsonyi Vásár az idei évben is az ünnepi készülődés egyik különleges eseménye lesz, és „az adventi időszak színfoltjaként” hozzájárul majd az ünnep fényéhez.