Indul a VirágVáros-program – 2009!

  •  
  •  
  •  

2009-ben tovább folytatódik a VirágVáros – program. Ennek keretében Újpest Önkormányzata 230 millió forintot tervezett parkfenntartásra, míg virágokra további 40 millió forintot különített el. De a parlagfű irtásról sem feledkeztek meg: a 2009. évi költségvetésben 12 millió forint áll rendelkezésre.

– 2008-ban a program sikeréhez nagyban hozzájárult az, hogy az újpestiek személyében partnerekre találtunk – nyilatkozott az Újpesti Naplónak dr. Trippon Norbert alpolgármester. – Sok újpesti szervezet, újpesti család állt a kezdeményezés mellé: az újpestiek közösen tisztították meg a Farkaserdő környékét, muskátlikkal együtt szépítették otthonaikat.     
A program kezdeteként, a tavalyi esztendőhöz hasonlóan az idén is megrendezzük a muskátli osztást.  2009. május 16-án két helyszínen reggel 9 órától a Károlyi István szobornál (Szent István tér), 10 órától Káposztásmegyeren a Tulipánkert parkolójában várjuk az újpestieket. A térítésmentesen elvihető virágokból családonként 3 darabot biztosítunk.
Az idén 80.000 ezer egynyári virág dísziti majd Újpest utcáit., többek között a Homoktövis utca – Megyeri úti körforgalomnál, az István út-Görgey utca sarkán, de akár a Béke teret vagy a Tulipánkertet is említhetném. Közel háromszor annyi virágoszlop kerül kihelyezésre. A megszokott helyeken túl – István út, Lóverseny tér – már iskolák, orvosi rendelők és egyéb közintézmények előtt is találkozhatnak a muskátli oszlopokkal a járókelők.

A park és játszótér felújítási program is folytatódik melynek keretében 230 millió forintból  19 újpesti játszóudvar és park újul meg – tudtuk meg a témával kapcsolatos idei terveket Dr. Trippon Norbert alpolgármestertől.
 
VirágVáros- program
 Park és játszótér építés – 2009.
 
– Erdősor u. 6.: játszótérépítés
– Izzó u. 8.: játszótérépítés
– Pozsonyi u.: játszótér és pihenő park
– Lebstück M. u. 47-53.: játszótérépítés
– Tél u. 42.: játszótérépítés
– Aradi u. 3-7.: játszótérépítés
– Kassai u. 5-19.: játszótérépítés, parképítés
– Rózsa u. 36.: játszótérépítés
– Bárdos A. u. – Latabár K. u. közötti terület: játszótérépítés
– Nyárfa u. – Fűzfa u. sarok: játszótérépítés
– Ősz u. – Rózsa u. sarok: játszótérépítés
– Dugonics utcai lakótelep: kutyafuttató
– Laborfalvy R. u. – Szigeti u. sarok: parképítés, kutyafuttató
– Fiumei u. – Reviczky u.: parképítés
 - Pozsonyi u.: parképítés, terület rehabilitáció
 - Berda J. u. 48.: parkrendezés
– Bercsényi u.: parképítés
– Szt. Imre u.: parkolónál iskola felőli terület átépítése, parképítés
– Mikszáth K. u. – Eötvös u.: háromszög-terület rendbetétele, parképítés