Influenza: már zavartalan a vakcinaellátás

  •  
  •  
  •  

Az ingyenes vakcinát már szinte minden orvosi rendelőben lehet kérni, az ÁNTSZ azt ígéri, legkésőbb jövő hét elejére mindenhová eljuttatják. Összesen 1 millió háromszázezer darabot szállítanak ki, ezekért nem kell majd fizetni.

Október elejétől kezdve sokan érdeklődnek az influenza-oltás iránt a háziorvosoknál. Az úgynevezett rizikócsoportba tartozóknak ingyen jár az oltás: ők a 65 év felettiek, a kisgyermekek, a krónikus betegek, például a szív és érrendszeri, a légzőszervi vagy cukorbetegséggel küzdők, valamint az egészségügyi dolgozók, akik könnyen megfertőződhetnek. Idén már a vérzékenyek is ingyen kérhetik a vakcinát – olvasható az atv.hu-n.

“Idén majdnem három héttel később érkeztek meg az oltások, úgyhogy múlt héten már elkezdtük az oltást, októberben 17 ember kapott, viszont ezen a héten is már 18-an. Általában minden nap 5-6-an kérik, általában a november ennek a legnagyobb szezonja, tehát november végére el fogjuk érni most is a 250-et” – mondta dr. Komáromi Zoltán háziorvos.

Az ingyenes vakcinát már szinte minden orvosi rendelőben lehet kérni, az ÁNTSZ azt ígéri, legkésőbb jövő hét elejére mindenhová eljuttatják. Összesen 1 millió háromszázezer darabot szállítanak ki, ezekért nem kell majd fizetni. Az orvos bárkinek felírhatja, aki kéri, a patikákban ennek 1500-4000 forint között van az ára.