Ingyen látogathatják a Tarzan Parkot az Aranyhíd otthon gyermekei

  •  
  •  
  •  

Különleges megállapodást kötött egymással az Újpesti Vagyonkezelő Zrt. és az Aranyhíd Gyermekek Átmeneti Otthona; ennek keretében az otthon lakói és kísérőik szeptemberig több alkalommal is díjmentesen látogathatják meg az idén tizedik születésnapját ünneplő Tarzan Parkot.

A projekt ötlete Bozsoki Róbert Zsolttól, az Aranyhíd otthon vezetőjétől származik, aki szerette volna, hogy a szülői gondoskodásból átmenetileg kikerült gyerekeknek – akiknek többsége a nyarat is az otthonban tölti – lehetősége adódjon kimozdulni a négy fal közül, szórakoztató, egyben hasznos programokban vehessenek részt. Az otthonvezető megkereste az ötlettel a kerületi vagyonkezelő vezérigazgatóját, Hock Zoltánt, aki készségesen felajánlotta a lehetőséget, hogy hetente tíz gyerek és kísérőik számára, összesen hat alkalommal (augusztustól szeptember közepéig) díjmentes belépést biztosít az UV Zrt. által üzemeltetett Tarzan Parkba.

Gazdasági társaságunk, az Újpesti Vagyonkezelő Zrt. nagy hangsúlyt fektet arra, hogy lehetőségeinkhez mérten minden nemes ügy mellé oda tudjunk állni, ezen belül is kiemelten fontos az újpesti szociális intézmények támogatása – nyilatkozott Balogh Gabriella, a társaság marketing- és PR-menedzsere. Mint elmondta, az Aranyhíddal tető alá hozott együttműködés nagy örömére és büszkeségére szolgál az önkormányzati cégnek, hiszen sokat jelent az otthonban élő gyerekek számára, ha van olyan hely, ahol levezethetik a feles energiájukat és szórakoztató, fejlesztő szabadtéri játékokkal foglalhatják el magukat.

A gyerekek körében egyöntetű sikert aratott a kezdeményezés, hétről hétre örömmel jönnek a Tarzan Parkba – mondja Bozsoki. Az intézményvezető hozzátette, reméli, a jövőben folytatódik az együttműködés az otthon és a vagyonkezelő között, a cég társadalmi felelősségvállalási programjának keretén belül újabb közös projekteket is nyélbe üthetnek.
Az idén tízéves Tarzan Park közel két hektáron, tizennégy ún. játékszigettel várja a látogatókat, melyek az egy- és tizennégy év közötti gyerekek életkorához alkalmazkodnak, játszva fejlesztenek. A park idén nyáron is vélhetően rekordszámú látogatót fogadott és egyre többen érkeznek Újpest, sőt, Budapest határán túlról, az ország különböző részeiről – mesélte Balogh Gabriella –, nemrég például egyenesen Zala megyéből látogatott ide egy csoport.

Az Újpesti Vagyonkezelő Zrt. szakembere külön kiemelte a tizennegyedik játékszigetet, ahol a park többi helyszínével szemben nemcsak a gyerekeket, de a szülőket, nagyszülőket is játékra hívják. Az ún. versenyek terén különböző klasszikus- és a retró játékokban (például sakkban vagy a rendkívül népszerű markológépes játékban) mérhetik össze tudásukat a gyerekek és a felnőttek, így az együtt játszás élménye is megvalósul. Szintén itt található a nemrég felavatott vízidodzsem, mely szinte azonnal a gyerekek kedvencévé vált. Élmény, mozgás, kaland, játék, fejlesztés – így foglalható össze a Tarzan Park küldetése.

RD