Ingyenes tankönyvek az általános iskolásoknak

  •  
  •  
  •  

Több hónap van még hátra a jelenlegi tanévből, de már megkezdődött a 2012/2013-as tanév tervezése is. Jó hír a gyermekes családoknak: változatlan formában megmarad az újpesti általános iskolás diákok számára az ingyenes tankönyvtámogatás.

Újpest Önkormányzata az iskolakezdéssel kapcsolatos terhek enyhítése érdekében évek óta támogatja az önkormányzat közigazgatási területén lakó és az önkormányzat közigazgatási területén működő oktatási-nevelési intézmények nappali tagozatos általános iskoláskorú tanulóit. Tavalyi döntése értelmében minden tanulónak – aki jogszabályban meghatározott normatív kedvezmény vagy más kedvezmény alapján nem részesül ingyenes tankönyvellátásban – egy alkalommal ingyenesen biztosítja a tankönyveket. A támogatásba a nyelvkönyvek is beleértendők. Az elmúlt év tapasztalatai alapján a tavalyi tankönyvrendelet megfelelőnek bizonyult, bevált, ezért annak rendelkezéseit változatlan formában alkalmazza az önkormányzat.

Az ingyenes tankönyvtámogatásra fordított önkormányzati és a normatív tankönyvtámogatás összege a tervek szerint 2012-ben 83 millió forint lesz. Minderről február 23-án dönt az önkormányzat képviselő-testülete.

-B. K