Interaktív prevenció a szülők bevonásával

  •  
  •  
  •  

Szülőknek tartandó fórumról is tárgyalt a Kábítószerügyi Egyeztető Fórum (KEF) a december 2-án megtartott ülésén, a Városházán.

Dr. Molnár Szabolcs alpolgármester, a KEF elnöke azt mondta, az egyeztető fórum félmillió forint támogatást nyert, ebből szervezik többek között azt a találkozót, amelyet jövő márciusban tartanának szülők részére. Itt a szülők meghívott előadóktól kaphatnak tájékoztatást a drogfogyasztás veszélyeiről, következményeiről, a segítés lehetőségeiről. Többek között az újpesti rendőrkapitányt és dr. Zacher Gábor toxikológust hívnák meg.

A rendezvénynek az Ifjúsági Ház ad majd otthont, és háromszázötvenen vehetnek majd részt rajta.
A leghangsúlyosabb napirendi pont után egyeztettek egy kortársképzés szervezéséről és a kronodrog program esetleges folytatásáról is. Az ülés a kiemeltebb programok időpontjainak ismertetésével zárult.

Mi az a Kronordog?
A KRONODROG egy 20 tablóból álló táblafolyam, a különböző drogokat bemutató tablók évek szerint rendezték kronológiai sorrendbe, innen az elnevezése. A tablót mindig abban az intézményben helyezik el, ahol a foglalkozások zajlanak. Öt nagyobb témakört jár körbe, beleértve az ön-és társismeretet, az életciklusok feladatait is.

Új KEF-tag
Horváth Szabolcs r. alezredes személyében nyár közepe óta új (megbízott) vezetője van az újpesti rendőrkapitányságnak, ezzel együtt a KEF-nek. Horváth Szabolcs 2012-ben került Újpestre, jól ismeri a város bűnügyi és kábítószerügyi helyzetét, és ugyanúgy folytatja a kiváló együttműködést többek között az önkormányzattal. A tervek szerint kulcsfontosságú előadja lesz a márciusi szülői fórumnak.

Kép és szöveg: MOA