Intézményfelújítások saját erőből

  •  
  •  
  •  

Összesen nyolc intézményben zajlik vagy kezdődik valamilyen felújítás az iskolaszünet idején. Öt iskolában jelentős rekonstrukciót, nyílászárócserét és homlokzatmegújítást is végez az önkormányzat, amely minden esetben igazodik az épület eredeti jellegéhez.

Dr. Molnár Szabolcs alpolgármester lapunknak azt mondta, vannak olyan iskolák, ahol már jelenleg is zajlanak a munkálatok. A Budapest IV. Kerületi Babits Mihály Magyar–Angol két Tanítási Nyelvű Általános Iskola és Gimnázium udvarán sportpálya épül, továbbá a gimnázium épületén belül egy mozgásművészeti termet alakítanak ki, az általános iskola épületén pedig tetőszigetelést végeznek, és a nyílászárók cseréje is megkezdődik.

Ugyancsak nyílászárócserén és homlokzatfelújításon esik át a Megyeri Úti Általános Iskola, az Újpesti Csokonai Vitéz Mihály Általános Iskola és Gimnázium, az Újpesti Szigeti József Utcai Általános Iskola, az Újpesti Károlyi István Általános Iskola és Gimnázium, továbbá az Aradi Óvoda, valamint az azonos nevet viselő bölcsőde is. Az érintett intézményekben tanulók szülei a polgármester által küldött levélben kapnak értesítést a munkálatokról.

A szülőknek címezve Wintermantel Zsolt kiemeli, hogy az elmúlt évek sikeres gazdaságpolitikájának köszönhetően nagyobb forrásból gazdálkodhat a város, ezért több pénz juthat önkormányzati fejlesztésekre is, amelyeket saját erőből végez el az önkormányzat, több mint 1,2 milliárd forint értékben.

Mint ismert, az iskolákat tavaly óta a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ, vagyis az állam működteti, viszont az önkormányzat továbbra is szoros kapcsolatot ápol az intézményekkel, és a jövőben sem pusztán az épületek fenntartását tekinti feladatának, hanem minden lehetőséget megragad a támogatásra-fejlesztésre.

M. Orbán András