•  
  •  
  •  

Az Újpest FC labdarúgói és a szakmai stáb vasárnap elutazott Belekbe, ahol az edzés mellett több mérkőzés is bekerült a programba:
Február 8. Újpest FC–Gaz Metan (román I. osztály)
Február 9. Újpest FC–Rapid Bukarest (román II. osztály)
Február 13. Újpest FC–Brøndby (dán I. osztály)
Február 15. Újpest FC– Guangzhou R&F (kínai I. osztály)

Szerda kivételével továbbra is napi két edzéssel készül az Újpest FC a tavaszi idényre. Téli időjárás ide, havas-jeges pályák oda, nincs megállás, hiszen
a bajnokságban és a kupában nagy feladatok várnak Nebojša Vignjevic együttesére.
A csapat gerince adott, természetesen még érkezhetnek játékosok a lilákhoz, hiszen az átigazolási időszaknak még nincs vége.Litauszki Róbert, az Újpest saját nevelésű labdarúgója ősszel helyet követelt magának a hátvédsorban, megbízhatóan futballozott, tavasszal sem szeretne a kispadra szorulni.
– Kemény edzéseket vezényel Vignjevic mester – kezdte a védő. – Szinte minden gyakorlatot labdával végzünk, persze a konditeremben inkább a súlyzóké a főszerep. Szerintem jó erőben van a csapat, valamennyien odatesszük magunkat az edzéseken, senkit sem kell noszogatnia a trénerünknek. Mindenki tudja, hogy csak a munkával, a sok gyakorlással léphetünk előre. Szemünk előtt lebeg a nagy cél, a Magyar Kupa elnyerése.
A csapat már játszott egy-két edzőmeccset, itthon, műfüvön. – Nem igazán az eredmény a fontos ezeken a találkozókon. Az a lényeg, hogy meccset játsszunk, és közben az edző által kigondolt taktikát gyakoroljuk. Vigyázunk, hogy senki se sérüljön meg, mert a hidegben, a fagyos pályán könnyen kellemetlen meglepetés érhet bárkit. Ezért is jó, hogy a tulajdonosnak köszönhetően elutazhatunk a törökországi edzőtáborba, ahol tavaszias körülmények között, minden igényt kielégítő pályákon készülhetünk, és játszhatunk barátságos meccseket külföldi csapatok ellen.
(gg)