Irányba állt a hajónk

  •  
  •  
  •  

Évértékelés dr. Telek Zoltánnal, az UV Zrt. elnök-startégiai igazgatójával. Az UV Zrt. jól gazdálkodott 2011-ben a rábízott közösségi vagyonnal.

Telek Zoltán, az Újpesti Vagyonkezelő Zrt. elnök-stratégiai igazgatója elmondta, legfontosabb célkitűzésük, hogy a társaság működése, gazdálkodása minél inkább piaci alapon, költséghatékonyan történjen.

„Egyik kiemelt feladatunk volt az ingatlanállomány felmérése, ami igazolta: az elmúlt húsz évben nagyon leromlott a bérbe adott lakások és nem lakás célú helyiségek állapota. Ezen mindenképpen változtatni fogunk, ahogy a bérbeadás rendszerén is. Ehhez nagy segítséget ad a képviselő-testület által elfogadott új bérlakás rendelet, amely igazságos, átlátható és rugalmas. Figyelembe veszi a bérlők valós szociális helyzetét. A rászorulóknak támogatást ad, akinek pedig nincs rá szüksége, piaci áron veheti bérbe ingatlanjainkat” – mondja Telek Zoltán.

„A 2012-es évtől azt várom, hogy az UV Zrt. elfoglalja az őt megillető, meghatározó helyet az újpesti ingatlanpiacon. Ehhez minden adottsága megvan, elég arra hivatkoznom, hogy 4600 ingatlant kezelünk, ami óriási érték” – fűzi hozzá. „A folyamat elindult, a hajónk irányba állt.”

Az ügyfelek is érzik a változás jeleit, a társasághoz nem csak panaszokkal fordulnak. Előfordult, hogy egy vállalkozónak adtak tanácsot. „Az egyik üzlethelyiségünk bérlőjének olyan jó ötletet adott kollégám, hogy az segített munkahelyek megtartásában. Aki együttműködik velünk, annak biztosan kitalálunk valamilyen megoldást a problémájára.”

A karácsonyi előkészületekből a háromgyerekes apuka legszívesebben a sütést vállalja magára. A beigli és mézeskalács mellett is vannak olyan fűszeres sütik, melyek nem hiányozhatnak a család karácsonyi asztaláról – mondta el az UV Zrt. vezetője.