Iskolabörze teltházzal

  •  
  •  
  •  

Rekordközeli látogatottsága volt az idei középiskolás börzének. Negyven intézmény látványos bemutatkozása közel 1700 érdeklődőnek segített középiskolát választan az eljövendő tanévre.

 
Kiemelt jelentőséggel bír Újpest oktatási életében ez az esemény, hiszen ilyen bemutatkozási lehetőség ritkán adódik mind a kerületi, mind a környéki iskolák számára. Az Újpesti Gyermek és Ifjúsági Ház-ban szeptember 25.-28. között megtartott programsorozat megnyitóján Belán Beatrix alpolgármester és Csizmár Gábor államtitkár köszöntötte a leendő s a bemutatkozó diákokat, akik népszerűsítették az intézményeiket, továbbá a pedagógusokat, szülőket és érdeklődőket, akik szintén jelentős számban vettek részt ezen a bemutatkozón. Mindkét oktatásért felelős politikus kiemelte az esemény jelentőségeként, hogy a leendő diákok és a szülők is megismerhetik a választható intézményeket. Nem csak könyvből és kiadványokból szerezhető „papírízű” információkból, hanem a helyszínen gyakorlatból is képet kaphattak mindarról, személyes tapasztalatot szerezve, hogy mivel foglalkozik egy-egy iskola. Mindezt a diákok mutathatták meg a saját elképzeléseik alapján is. A középiskolás börze legfontosabb értéke a személyes kapcsolat, amit tizenhét éve hagyományként tartanak meg a kerületben.
Negyvennél több oktatási intézmény volt jelen, a bemutatkozók nem csak a kerületi s a szomszédos iskolákból, de a környéki településekről is megjelentek. Az idei látogatók száma elérte a tavalyit: több, mint másfélezer érdeklődő válogathatott a középiskolai tanulmányok lehetőségeiből három napon keresztül.