Iskolai felújítások idén nyáron is

  •  
  •  
  •  

Az Újpesti Szűcs Sándor Általános Iskola, az Újpesti Bajza József Általános Iskola, valamint a Kertvárosi Tagóvoda és a Leiningen Bölcsőde rekonstrukciójával folytatódtak a nyári iskolai felújítások. Több másik oktatási intézményben is végeztek javításokat a nyáron.

Az Újpesti Szűcs Sándor Általános Iskola az egyik, ahol nagyszabású munkálatok kezdődtek a tanév végén. Kicserélték a nyílászárókat, tető-és hőszigetelést végeztek az épületen, valamint új kazánt kapott az iskola – mondta lapunknak dr. Molnár Szabolcs alpolgármester. Mindez nem csupán azért fontos, mert szabályozhatóvá vált a fűtés, hanem az intézmény szemlélete miatt is. Ökoiskolaként ugyanis régóta figyelnek a környezetükre és az energia-megtakarításra, a hőszigetelésnek és az új fűtésrendszernek köszönhetően már ezt is maradéktalanul meg tudják valósítani.

Ugyancsak hasonló, teljes körű felújítás volt az Újpesti Bajza József Általános Iskolában és a közelében lévő Kertvárosi Tagóvodában és a Leiningen bölcsődében is – mutatott rá dr. Molnár Szabolcs.Hozzátette, e három, egymás közelében lévő intézmény fűtését közös, faaprítékkal működő kazánból oldották meg, ami olcsóbbá tette a fűtést.

Ahogyan korábban írtuk, tavaly szinténtöbb intézményt újítottak fel az iskolaszünet idején, köztük óvoda és bölcsőde is megújult.
Idén is majdnem minden intézményben elvégeztek kisebb-nagyobb javításokat. Ablakfelújítás zajlott például az Újpesti Könyves Kálmán Gimnáziumban. A Halassy Olivér Német Nyelvet Emelt szinten Oktató Általános Iskola és Nyelvoktató Nemzetiségi Iskolában ablakokat cseréltek ki, többségüket az északi oldalon, ahol rosszabb állapotban voltak a nyílászárók.

Nem csak iskolákat, óvodákat is érintett a nyári felújítás. A Játék Mozgás Kommunikáció Óvodában az udvari pancsolót alakították át, a Hajló Bölcsődében pedig a játszóudvar aszfaltjárdája újult meg, és vált ezáltal még biztonságosabbá. Utóbbi munkálatokat az Újpesti Városgondnokság végezte el.

MOA