Iskolások a városházán

  •  
  •  
  •  

Március 4-én, kedden folytatódott a városházán az iskolások látogatása, akiket ezúttal is Szöllősy Marianne gyűjteményvezető kalauzolt végig Újpest emblematikus középületén, majd Wintermantel Zsolt, a program házigazdája fogadta őket.

Az újpesti iskolák körében nagy sikernek örvend a nyitott városháza program, amelynek keretében újabb és újabb iskoláscsoportok kereshetik fel a város legismertebb épületét, megismerkedve az újpesti városháza szépségeivel, múltjával és jelenével.

Kedd kora délután két tanintézmény: a Babits Mihály Gimnázium és a Megyeri úti Általános Iskola összesen mintegy 130 diákja érkezett- két fordulóban – vizitre a városházára. Szöllősy Marianne, az Újpesti Helytörténeti Gyűjtemény vezetője várta a csapatokat, majd végigkalauzolta a látogatókat az épületen belül.

Az izgalmas program során a társaság elidőzött a házasságkötő teremben is, ahol egy esküvőt játszottak el az önként jelentkezők. Majd a kisdiákok megcsodálták a dísztermetés megkezdődött a rögtönzött testületi választás, amelyhez Wintermantel Zsolt polgármester is csatlakozott.

Az élményekben gazdag helytörténeti sétát és a polgármesterrel való találkozást ezúttal is uzsonna követte. A látogatás végén emléklappal távozott minden diák.
G.R.