Ismerkedés a Városházával

  •  
  •  
  •  

Két csoportban több mint száz kisgyerek látogatott el a Városházára azzal a céllal, hogy ismerkedhessen Újpest legismertebb épületével. Ezúttal az Újpesti Károlyi István Általános Iskola és Gimnázium és a Karinthy Frigyes Magyar- Angol Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola tanulói vendégeskedhettek a régi falak között.

Az újpesti városháza kedd kora délután ismét kitárta kapuit a diákok előtt. Ezen a napon két a Károlyi István Általános Iskola és Gimnázium elsősei és a Karinthy Frigyes Magyar- Angol Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola vegyes csoportja kereshette fel Újpest emblematikus épületét. 

A gyerekek Szöllősy Marianne, az Újpesti Helytörténeti Gyűjtemény vezetője kíséretében a város alapításáról és az elődökről hallottak történeteket, majd a városháza épületének homlokzatát, az emléktáblákat csodálták meg. A csoport a házasságkötő teremben foglalt először helyet, ahol eljátszották, miként zajlik egy esküvő. Ezt követően a dísztermet is megcsodálhatták a kisiskolások. Először a karzatról tekinthették meg, majd helyet foglaltak a padsorokban. Wintermantel Zsolt polgármester itt csatlakozott a csapathoz, majd közösen egy játékos tisztségviselő-választást rögtönöztek. 

Az izgalmas, interaktív programot közös kakaózás zárta. A diákok ezúttal is emléklappal távozhattak a Városházáról.

G.R.