Ismét a dallamoké a főszerep

  •  
  •  
  •  

Az önkormányzat által útjára bocsátott Újpesti Dallam Fesztivál újabb állomásához közeledünk, szeptember 6-án 16 órától a dzsessz veszi birtokba a Károlyi parkot. Ezen a késő nyári délutánon a Duka Jazz Session profi zenészei adnak egyórás, garantáltan fergeteges hangulatú koncertet.

A zenekar alapítója és vezetője, Dukavits István mai popzenék dzsesszfeldolgozásait adja elő, Demkó Gergő zongorán, Takács Donát basszusgitáron, Zsemlye Sándor szaxofonon, Oláh Gábor pedig dobon kíséri őt.

– Most lépünk fel először Újpesten, és nagyon várjuk. Hűek maradva önmagunkhoz, a dzsessz-sztenderdeket és a popdalokat a magunk képére formálva kívánjuk megszólaltatni, Michael Bublé nyomán, ezzel egyfajta továbbélést, megújulást nyújtva a műfaj és persze az újpesti közönség számára – ajánlja fellépésüket a zenekarvezető.
A koncertet rossz idő esetén az Újpest Kulturális Központ-Polgár Centrumban tartják.


A zenekart Dukavits István “Duka” alapította 2007-ben. Bizonyos idő után úgy érezték, megérett a zenekar a változtatásra. 2012-ben mind arculatilag, mind zeneileg megújultak!
A zenekar nagy része a Zeneművészeti Egyetem jazz tanszakos hallgatója, vagy végzett hallgatója. Jazz standardeket és pop dalokat a magunk képére formálva szólaltatják meg (Michael Bublé stílus), ezzel egyfajta továbbélést, megújulást nyújtva a műfaj és a közönség számára.

A zenekar tagjai:
Dukavits István – ének és a zenekar vezetője
Demkó Gergő – zongora
Takács Donát – basszus gitár
Zsemlye Sándor (Zsömi)- szaxofon
Oláh Gábor – dob