Ismét biztonságban Káposztásmegyeren

  •  
  •  
  •  

Már előzetes letartóztatásban van és több évig rács mögött maradhat az a 19 éves fiatalember, aki júliusban hátbaszúrt egy férfit Káposztásmegyeren, szeptember közepén pedig két vegyesboltból is fizetés nélkül próbált alkoholt vételezni. A helyszínt jól ismerő gyanúsított mindkét helyen késsel fenyegetőzött, a rendőrség szerint csak a járőr kiérkezésén múlott, hogy nem szúrt újból.

Dr. Terdik Tamás, Újpest rendőrkapitánya mindenekelőtt kiemelte, az elkövető jól ismerte a káposztásmegyeri helyszínt, hiszen itt nőtt fel. A múlt szombaton előzetes letartóztatásba helyezett fiatal férfi július közepén éjjel negyed 12 körül szúrt hátba egy férfit, akin életmentő műtétet kellett végrehajtani.
Az ügyben szabadlábon védekezett, azonban múlt hét csütörtökön, szintén este 11 óra után érkezett ittasan ugyancsak a Bőröndös utcába, ahol először három üveg pezsgőt vételezett magának, majd miután azokat sikerült visszaszerezni tőle, újabb két üveget vett magához, amit szintén nem állt szándékában kifizetni. Az eladó ekkor a gyanúsított üzlet előtt hagyott kerékpárját fogta meg és kérte „cserére” a férfit, aki elővette a nála levő kést, amivel az egyik vásárlót megfenyegette. Az incidens alatt egy másik vevő visszaszerezte az elrejtett pezsgőket, a férfi pedig újabb boltból próbált italt, szerezni, ezúttal két flakon bort vett magához, ebből az egyiket menekülés közben elejtette. Az üzlettulajdonos a másik flakont is megpróbálta visszaszerezni, amikor a fiatalember ismét elővette a kést, a rendőrség tájékoztatása szerint itt már nem csak fenyegető szándékkal. A folyamatosan hátráló eladó megpróbálta kirúgni a szerszámot a támadója kezéből, azonban ez nem sikerült neki. A második támadásnak a kiérkező rendőrök vetettek véget, akik szerint ezzel egy újabb késelést sikerült megakadályozniuk.

Dr. Terdik Tamás hozzátette, a gyanúsított első támadása folyamatos félelemérzetet keltett az ott élőkben, viszont a már korábban is erőszakoskodó férfi mostani cselekményeinek köszönhetően évekig rács mögött maradhat.

M. Orbán András