Ismét eredeti szépségében pompázik

  •  
  •  
  •  

Kívül-belül megújult és az Aranyalma nevet vette fel a Fóti Óvoda. Ez volt az az intézmény, amelynek másik épületszárnyában jó ideig az SZTK-ba költöztetett tüdőszűrő állomás működött.

Szembetűnő a változás a most már csak volt Fóti úti óvoda épületén. Noha a homlokzat szinte pontosan úgy néz ki, mint az építés idején, a név – Aranyalma Óvoda – mindenképp utal a megújulásra.
A november 27-iki óvodaavatást a polgármesteren kívül dr. Molnár Szabolcs alpolgármester, Mátésné Pataki Ágnes, a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ Budapest IV. Tankerületének igazgatója, valamint dr. Varga Zsolt, a Gazdasági Intézmény vezetője is megtisztelte jelenlétével.

Az ünnepélyes átadáson Wintermantel Zsolt azt mondta, a Fóti úti épület eredetileg is óvodának épült több mint kilencven évvel ezelőtt, ám egy részében sokáig a tüdőszűrő állomás működött.
– Mivel utóbbit a saját kezünkbe vett SZTK-ba költöztettük, így adódott a lehetőség, hogy az épületrész visszanyerje eredeti funkcióját. Ha pedig belülről felújítottuk, úgy gondoltuk, hogy kívül megközelítőleg az eredeti homlokzatot állítsák helyre, így mindenki láthatja, milyen szép volt egykor – és milyen lett újból – sorolta a gondolategységet a polgármester.
A felújítással együtt bővült az intézmény és a csoportlétszám, Wintermantel Zsolt pedig végezetül hozzátette: a kisgyermekek létszáma miatt további óvodafelújítások-bővítések várhatók.

Öröm
Rövid ünnepi műsorral készültek az átadásra az óvodások, akik közül néhányan egy-egy frappáns mondattal elevenítették fel, hogyan élték meg az építkezést, mire emlékeztették őket a szokatlan zajok.
Barna Zsuzsa óvodavezető felidézte: több mint tíz éven át álmodoztak arról, hogy ismét teljesen övék lesz az épület, míg a közelmúltban egyszer csak látogatók érkeztek hozzájuk, akik arról egyeztettek velük, miként lehetne a tüdőszűrő épületszárnyából is újra óvoda.

M. Orbán A.