Ismét összegyűltek egy jó ügy érdekében

  •  
  •  
  •  

Normal
0

21

false
false
false

HU
X-NONE
X-NONE

MicrosoftInternetExplorer4

/* Style Definitions */
table.MsoNormalTable
{mso-style-name:”Normál táblázat”;
mso-tstyle-rowband-size:0;
mso-tstyle-colband-size:0;
mso-style-noshow:yes;
mso-style-priority:99;
mso-style-qformat:yes;
mso-style-parent:””;
mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt;
mso-para-margin:0cm;
mso-para-margin-bottom:.0001pt;
mso-pagination:widow-orphan;
font-size:11.0pt;
font-family:”Calibri”,”sans-serif”;
mso-ascii-font-family:Calibri;
mso-ascii-theme-font:minor-latin;
mso-fareast-font-family:”Times New Roman”;
mso-fareast-theme-font:minor-fareast;
mso-hansi-font-family:Calibri;
mso-hansi-theme-font:minor-latin;
mso-bidi-font-family:”Times New Roman”;
mso-bidi-theme-font:minor-bidi;}

2007-ben indította útjára a régi hagyományok felelevenítése céljából Ozsváth Kálmán, édesanyja Ozsváth Kálmánné, Monori Marika és Ludányi Éva a jótékonysági polgári bált. A szervezőknek már a kezdetekben egyértelmű volt, hogy a bál állandó fővédnökeinek gróf Károlyi Lászlót és feleségét Erzsébet asszonyt kérik majd fel, hiszen Újpest és Fót több szálon szorosan összekapcsolódik. A bál kedvezményezettjének az elmúlt években mindig olyan intézményt választottak, akik Újpest életében kimagasló közösségépítő és a közösséget szolgáló tevékenységet folytat. Így az első három évben újpesti iskolákat, tavaly pedig az Országos Mentőszolgálat Újpesti Állomását támogatták, közel fél millió forinttal.
Polgári bál Újpesten
Az idei kedvezményezett a 126 éves Újpesti Torna Egylet Tornaszakosztálya és sportolói lettek. Wintermantel Zsolt a bál védnöke megnyitójában kiemelte: teljes mértékben egyetért a választással. „Egy jótékonysági bál, egy polgári bál mindenképpen a példamutatásról kell, hogy szóljon. Mindenki, aki itt van, példát mutatott már valamikor, valahol az élet területén. A bál szervezői is példát mutatnak akkor, amikor kiválasztják azokat az intézményeket, szervezeteket, akiknek javára felajánlják a bál bevételét. Hosszú távú megállapodást kötöttünk az Újpesti Torna Egylettel, mely szervesen összefonódott városunk életével. Oly sok örömet és büszkeséget okoztak nekünk a sportolók, reméljük, ez a jövőben is így lesz. A Tornaszakosztály különösen kedves lehet szívünknek, hiszen tavaly világbajnoki aranyat hoztak Újpestre.”


Az idei kedvezményezettet Őze István az UTE klubigazgatója képviselte. „ Újpesten egyre erősödik a civil összefogás, ami egy város sajátja kell, hogy legyen. Az UTE Újpest egyik legnagyobb létszámú civil szervezete, és nagyon jól esik számunkra, hogy egy másik civil szervezet a mi javunkra, a mi megsegítésünkre bált rendez”- mondta az igazgató.


A polgármester és Ozsváth Kálmán szervező köszöntője után a hagyományokhoz híven Erzsébet asszony feltűzte a szalagot a bál zászlajára, és ezzel megnyitotta az estélyt. Az V. Jótékonysági Polgári Bálon végül 600.000 forint gyűlt össze, felülmúlva ezzel az eddigi bálok bevételét.