Ismét rendőröket toboroznak

  •  
  •  
  •  

Ismét toborzásba kezdett a Budapesti Rendőr-főkapitányság. Az iskolarendszeren kívüli rendőrképzésre szeptember 15-ig lehet jelentkezni,a képzés teljes időtartama alatt fizetés jár. Újpesten az érdeklődőket telefonon és személyesen is készséggel tájékoztatják a helyi egyenruhások.

A jelentkezés feltétele a betöltött tizennyolcadik életév, magyar állampolgárság, érettségi és büntetlen előélet –mondta lapunknak Horváth Szabolcs r. alezredes, Újpest rendőrkapitánya.

Hozzátette, a budapesti vagy főváros környéki lakhely előnyt jelent, hiszen erre a területre keresnek-toboroznak rendőröket. Az alapfeltételek megléte után a jelentkezők egészségügyi, pszichikai és fizikai vizsgálaton vesznek részt. Az erőnléti feltételek korcsoportonként változnak – teszi hozzá Horváth Szabolcs.

Újpesten hétköznap személyesen és telefonon is tájékoztatják a jelentkezőket. Személyesen a kapitányság portáján kell jelezni, hogy a rendészeti képzésről szeretne felvilágosítást az érdeklődő, telefonon pedig a 1/2313400-ás központi számot kell hívni.

A képzés teljes ideje alatt munkavállalói jogviszonynak minősül és az iskolarendszerű képzésektől eltérő, munkavállalói fizetés jár érte, a frissen végzett rendőrök pedig akár Újpesten is megkezdhetik szolgálatukat. A jelentkezési határidő szeptember elseje. Bővebb információ a police.hu honlapon érhető el.

MOA