Ismét Törődés Napja a Budapest Banknál

  •  
  •  
  •  

Játszótérépítés, padjavítás, sportpálya-felújítás, kerítésfestés és kertrendezés – ezek voltak az október 8-án, szombaton megtartott Törődés-napi önkéntes akció fő elemei az újpesti Erzsébet Utcai Általános Iskolában.

A Budapest Bank munkatársai idén második alkalommal látogattak el az intézménybe, hogy szebbé és biztonságosabbá tegyék az itt tanuló gyerekek környezetét.

A bank több mint tíz éve rendezi meg minden évben kétszer a Törődés Napja programsorozatot: a pénzintézet munkatársai és családtagjaik országszerte önkéntes munkájukkal járulnak hozzá egy helyi intézmény, többnyire iskola, óvoda, játszótér vagy park felújításhoz, rendbetételéhez. Most az Erzsébet Utcai Általános Iskola került sorra.

Tavaly többek között a kerítések újrafestése, a kerti padok felújítása és pótlása, kerti pagoda építése és az iskola előtti tér füvesítése történt meg, de maradt még feladat bőven. Közel száz munkatárs és családtagjaik, illetve a General Electric többi leányvállalatának dolgozói, az iskola tanárai és a gyerekek szülei vettek részt a felújításban. Az önkéntesek hozzáláttak a játszótér alapjainak elkészítéséhez, körbekerítéséhez, újabb padok, valamint virágládák készítéséhez, a sportpálya palánkjának lefestéséhez. Lecsiszolták, újrafestették a tornapadokat, és nem maradt el a kertrendezés sem. Ám ezzel nem értek véget a munkálatok: még készülnek az új játszótéri eszközök, amelyek elhelyezésére tavasszal kerül sor. A szakmunkát a Magyar Vöröskereszt Budapest Fővárosi Szervezetének Szolgáltatóháza végzi, amely a szervezet szociális vállalkozásaként a hajléktalanok reintegrációját segíti, a fedél nélküli emberek szakmunkára való képzésével.

Élhetőbb környezetben

– Az iskola körülményei, a mindennapi környezet óriási szerepet játszik a gyermekek fejlődésében – mondta Pál Lászlóné, az Erzsébet Utcai Általános Iskola igazgatója. – Igazán nagyra értékeljük, hogy a cégcsoport dolgozói nagy számban képviseltették magukat és rendkívüli lelkesedéssel kellemesebbé varázsolták az iskolánkat. Az udvar felújításával, a játszótér alapjainak kialakításával, egy sokkal élhetőbb környezetben tölthetik el kisdiákjaink a hétköznapokat.

Kép és szöveg: Ádám T.