Ismét Újpesten lép fel a Fourtissimo Zenekar

  •  
  •  
  •  

Augusztus 23-án, szombaton 17 órától folytatódik a Szent István téren, a Károlyi parkban az Újpest Önkormányzata által útjára bocsátott, nagy sikerű Újpesti Dallam Fesztivál. Ezúttal a négy kecskeméti testvér alkotta, Prima Primissima díjas Fourtissimo Zenekar szabadtéri koncertjével vár mindenkit a Károlyi Park.

A tavalyi Karácsonyi Vásáron is megcsodálhattuk már a Fourtissimo előadását

A különleges crossover kvartett tagjai: Valéria, Márton, Gyula és Bence öt-hat évesen kezdték zenei pályafutásukat, édesapjuk, Kuna Lajos tanította őket rézfúvós hangszerekre, és az első pillanatoktól kezdve együtt muzsikáltak, így hamar kézenfekvővé vált egy saját együttes alapítása.

Első jelentős sikerüket 1993-ban aratták a Nemzetközi Barcsi Rézfúvós Kamarazenei Találkozón, ahol rögtön nívódíjjal jutalmazták tudásukat. Ekkor az együttes legidősebb tagja csupán tizenegy éves volt! Két évre rá részt vettek a Passauban megrendezett nemzetközi rézfúvós kamarazenei versenyen, ahol fiatal koruk ellenére a felnőttek mezőnyében megnyerték Passau város különdíját.

Innentől rendszeres fellépői voltak a hazai ifjúsági és kulturális műsoroknak. Közben komolyzenei kurzusokra, fesztiválokra jártak, ahol a szakma legelismertebb tanáraitól, művészeitől tanulhattak. 1997-től műsorukat kiegészítették tánccal, így kialakítottak egy, a világon teljesen egyedülálló showműsort, amellyel egy új és meghökkentő műfajt teremtettek. Azóta a Fourtissimo sikert sikerre halmoz. 2005-ben Bács-Kiskun megyében elnyerték a Prima Primissima díjat.

A méltán híres Kuna testvérrekkel már tavaly, az Újpesti Karácsonyi Vásáron is találkozhattunk, műfajokat keresztező, úgynevezett crossover muzsikájuk nagy sikert aratott, így bizton állíthatjuk, hogy a jó hangulat ez alkalommal is garantált lesz.
Az Újpesti Dallam Fesztivál programsorozata szeptember 20-án folytatódik az Erkel Gyula Újpesti Zenei Alapfokú Művészeti Iskola növendékeinek és művésztanárainak koncertjével.