Isten éltesse Törőcsik Andrást!

  •  
  •  
  •  

Az Újpest legendás játékosa április 30-án ünnepelte 60. születésnapját.
Törőcsik András a BVSC-ben nevelkedett, a zuglói klubtól került fiatalon Újpestre. A Megyeri útról Montpellier-be szerződött, majd a Volán és az MTK játékosa lett. Élvonalbeli mérkőzéseinek száma 236, ezeken 69-szer talált a hálóba. A válogatott mezét 45-ször viselte, és 12 gólt szerzett. Háromszoros magyar bajnok (1975, 1978, 1979), háromszoros kupagyőztes (1975, 1982, 1983), továbbá két világbajnokságon vett részt (1978, 1982).

Törő egyéni megoldásait, kiismerhetetlen trükkjeit pályafutása befejezése után még az ellenfelek szurkolói is emlegetik. Törőcsik András többször felkerült a France Football Aranylabda-szavazásának listájára (legjobb eredménye 9. hely), éveken keresztül volt Magyarország és az újpesti lilák legnépszerűbb labdarúgója. Kese tehetsége csak olyan futballóriásokéval vethető össze, mint Pelé vagy éppen Diego Maradona! A csúcson, amikor meghívást kapott a világválogatottba, egy autóbaleset okozott törést karrierjében, ezért nem teljesedhetett ki pályafutása.

Törőcsik Andrást születésnapja alkalmából meghívta az Újpest FC öregfiúk-együttese is. András az UTE Baráti Kör közreműködésével érkezett a Tábor utcai, egykori Duna Cipő pályára, az Újpest FC – Kelen SC bajnoki mérkőzésre. Szerepet is vállalt, hiszen a két csapat, valamint a nézők szűnni nem akaró tapsa kíséretében elvégezte a kezdőrúgást.

Törő ezúttal nem táncolt, de mi nem felejtjük, miként ropta a táncot a futballpályákon!
Boldog születésnapot!

(g)