Itt a tavasz: lemosó permetezés a Fővárosban!

  •  
  •  
  •  

A Főkert Nonprofit Zrt. fasori alközpontjának egyik legfontosabb feladata a tél végi lemosó permetezés. A lemosó permetezés célja, hogy a fák törzsén, vázágain és a kéregrepedésekben megtelepedett baktériumos és gombás betegségek szaporító képleteit elpusztítsák, és gyérítsék a kártevő rovarok (pajzstetvek, levéltetvek, molyok, atkák) áttelelő alakjait, és ezzel megelőzzék tavaszi fertőzésüket.

A védekezéshez olyan növény védőszert alkalmaznak, mely 3 %-os hígításban kozmetikai vazelin olajat tartalmaz és az emberekre, állatokra, környezetre nem ártalmas.

A leggondosabb munkavégzés közben is előfordul azonban, hogy a szer a parkoló autókra hullik. A permetezőszer az autóban semmilyen kárt nem okoz és az első autómosáskor – plusz költséget nem okozva – eltávolítható, könnyűszerrel lemosható.

A munkákat a főváros kiemelt parkjaiban és fasoraiban végzik, Újpesten a Nádor utcán és a Leiningen úton.

Parkokban a látási viszonyok miatt nappal, a fasorokban pedig az éjszaka folyamán, hogy a gyalogos és közúti forgalmat ne zavarják.

A lemosó permetezés kezdetét február utolsó hetére tervezik, befejezése március 3. hete körül várható, ez a fagymentes időszakoktól függ.

Amennyiben kérdése merülne fel a permetezéssel kapcsolatban, kérjük, keresse a FőkertÜgyfélszolgálatát, az ingyenesen hívható 06 80 277 275-ös zöld számon.