Itt az újpestiek beszélnek

  •  
  •  
  •  

…A nemzeti zászlóról, és annak hiányáról; a Sziget-fesztivál körül gomolygó “esőfelhőkről” mindkét tábor képviseletében; a Virágos Újpest álmáról és annak földi másáról – az Önök leveleiből idézünk.

Nemzeti ünnepről
 
Érdekes azt megfigyelni, hogy pl. a Káposztásmegyer II-ön, vagy az újonnan épült Homoktövis lakókertben nem csak a mostani, hanem így a március 15-i nemzeti ünnepen sincsenek kizászlózva a lakóépületek. A miértre a legegyszerűbb válasz, mert zászlótartók például a most épült házakon sincsenek. De ha jobban végiggondoljuk, valahol talán másutt kellene keresni az igazságot.
 
Tisztelettel: Zelinka Péter
 
                                                               
Kedves újpestiek!
 
Ma reggel láttam polgármesterük csodálatos szereplését a Nap-Kelté-ben. Én mostanában költözöm Újpestre – egyik fő ok a Sziget közelsége, több ismerősömmel együtt sokat köszönhetünk ennek a rendezvénynek. Ott valóban kedves és toleráns emberekkel találkozom, nemcsak fiatalokkal, nyugdíjasok is kilátogatnak. Nemcsak mi örülünk ennek! Budapest és Európa is! Az idegenforgalomról Ön állítja, hogy veszteséges? Minden fórumon azt hallani a főváros vezetésétől, hogy tovább akarják növelni a bevételeiket és támogatják a kezdeményezéseket. Az már biztos, hogy én a továbbiakban sem fogom a szavazatomat Önre adni. Lehet, hogy nem én leszek az egyetlen? Úgy tűnik számomra, Ön sosem volt fiatal!
 
Tisztelettel: Veres Ilona