Ivett legyőzte a vb-ezüstérmest

  •  
  •  
  •  

A Nemzetközi Korcsolyázó Szövetség úgynevezett Icechallenger sorozatának nyolcadik állomása zajlott a múlt hétvégén Grazban. Az újpesti Tóth Ivett a harmadik helyen végzett a versenyen. Fantasztikus korcsolyázásának köszönhetően maga mögé utasította többek között az oroszok felnőtt-világbajnoki ezüstérmes versenyzőjét, Alena Leonovát.

Tóth Ivett a felnőttek első nemzetközi megmérettetésén máris olyan nevekkel került össze, mint a világbajnoki ezüstérmes orosz Leonova, aki a rövid program után még az élen állt. A kűrben végül mégsem vele, hanem a 3. és a 4. helyről hajrázó svéd, illetve amerikai versenyzővel kellett megküzdenie. Hannah Miller szeptember közepén az olaszországi Lombardia Trophyn szerzett már egy ezüstérmet, Isabelle Olsson pedig a nizzai versenyen nyert bronzot. Ivett három juniorversenyen van túl, amelyek közül a nagyszombatit meg is nyerte.
– A kűrben négy különböző tripla ugrást mutattam be, és mindhárom forgásom a legnehezebbek közé tartozott – mondta a verseny után a bronzérmes.
– Komolyabb hiba egyedül a toe loopos kombinációban fordult elő, és ez az ezüstérmembe került. Technikai pontszámommal még így is megvertem a végül előttem végző svéd lányt, de összesítésben ez a bronzérmes helyre volt most elég. Ivett legközelebb december elején a budapesti Mikulás-kupán lép jégre hazai közönség előtt.

(GG)