•  
  •  
  •  

Az Újpest csapata szenzációs teljesítménnyel, 2:1-es összesített eredménnyel kivívta a röplabda Extra Ligában az elődöntőbe jutást. Az UTE 21 éve szerepelt utoljára a négyes döntőben, akkor meg is nyerte a bajnokságot. A lányok Farkas Mihály vezetőedző irányításával, gőzerővel készülnek a 15.-én sorra kerülő első találkozóra.

– A keret januárban állt össze, rutinos és fiatal játékosok elegyéből – mondta a tréner. – A kezdő hatosban a tapasztalat dominál, az idősebbek viszik a prímet. De, nagyon fontosnak tartom megjegyezni, hogy rendkívül intelligens játékosok alkotják a keretünket, és ez megkönnyíti a munkánkat. Azt gondolom, hogy a sokat gyakorolt, férfias stílusú röplabdázásunkkal, itt a négy között is eredményesek lehetünk.  A középszakasz utáni felkészülési találkozókon is a kemény játékot gyakoroltuk. De, milyen érdekes, a Nyíregyháza elleni negyeddöntőben ebből keveset láthattunk. Talán az óriási tét nyomta a lányokat, bélyegét, de szerencsére, egy egyszerű alapjátékkal sikerült túljutnunk rajtuk.

Farkas Mihály szerint az elődöntő mérkőzésein összpontosítást, bátor játékot vár a lányoktól. Bízik abban, hogy a legjobb tudásuk szerint küzdenek majd, és akár meglepetést is okoznak az esélyesebb BSE ellen.

A csapat liberója, Ancsin Ildikó, mondhatni nyugodtan várja az összecsapást: – Úgy gondolom, óriási dolog, hogy bekerültünk a legjobb négybe, már nincs veszítenivalónk. Úgy látom, a lányok egy emberként kívánják a sikert, mindenki nyerni akar. Mi nem fogunk idegeskedni. Izguljon a BSE, nekik kell cipelni a bajnoki címvédés terhét!

Az UTE Volley csapata március 15-én, 17 órakor játssza első elődöntőjét a BSE otthonában, majd két nappal később, 17-én 18 órai kezdéssel a Megyeri úton látják vendégül a városmajori ellenfelet.  A párharc három nyert mérkőzéséig tart.

G. G.