Ízletesebb az étel

  •  
  •  
  •  

Az óvodákon és az iskolákon kívül Újpest Önkormányzatának Szociális Intézményébe, így az Őszi Fény Integrált Gondozási Központ minden egységébe is új beszállítótól, a Menzaminta Kft.-től érkezik mindennap az étel.

– Mintegy három hónapja, hogy az új beszállítótól kapjuk az ételt, és nagyon meg vagyunk elégedve – mondja Hollai Zsigmondé Éva intézményegység- vezető. – A Menzaminta Kft. nagyon toleráns, és figyelembe veszi az idősek kéréseit. Külön menü van a cukorbetegek részére, és van itt egy füzet, amelybe mindenki beleírhatja, ha valamivel nem elégedett. Az eddig összegyűlt javaslatok alapján például már nem szállítanak hozzánk kelbimbófőzeléket, mert azt sokan nem szeretik – fűzi hozzá.

A Tungsram utcai gondozóközpontban fél egytől van ebéd, amelyre nagyon szívesen gyűlnek össze az otthon lakói, hiszen, ahogy mondják, az ételek jóval ízletesebbek és gusztusosabbak, mint korábban. Hétfőn húsleves és paradicsomos káposzta volt a menü, amely láthatóan mindenkinek nagyon ízlett, a tányérok egytől egyig kiürültek.

– Cukros vagyok, ezért oda kell fi gyelnem az étkezésemre. Nagyon örülök, mert most már van lehetőség kimondottan cukorbetegeknek összeállított menüt kérni, így például a mai paradicsomos káposzta nekünk édesítőszerrel készült. Ennek köszönhetően az utóbbi időben normalizálódtak a laboreredményeim, ilyen nagyon régen volt – mondja Berger Józsefné Katalin.

D. V.