Japán szakemberek látogatása

  •  
  •  
  •  

Japán delegáció tett látogatást a Viola Óvodában november 17-én. A többségében óvodavezetőkként dolgozó szakemberek a Károli Gáspár Református Egyetem Tanítóképző Főiskolai Kar gyakorlóintézményeként működő óvodában folyó nevelési munkát dokumentálták.

Nem mindennapi látogatók érkeztek a Viola Óvodába november 17-én reggel. A japán delegáció két óvodás csoport foglalkozását tekintette meg.

Váczi Lajosné óvodavezető lapunk kérdésére elmondta, a Viola Óvoda néhány éve gyakorlóintézményként működik, rendszeresen fogad egyetemi hallgatókat. Óvodai nevelési programjaikban az ének-zene hangsúlyos szerepet kap, az e program köré szervezett munkát láthatták most a japán szakemberek.

Dr. Szarka Júliától, a Károli Gáspár Református Egyetem Tanítóképző Főiskolai karának oktatójától pedig azt tudtuk meg, hogy egy hallgató és egy óvónő tartott foglalkozást az óvoda egy-egy csoportjában. A vendégek többségében maguk is óvodapedagógusként dolgoznak, és a bölcsődei foglalkozásokat és egyetemi órákat is tanulmányoznák.

Az egyetemi kar és az óvoda között láthatóan jó együttműködés alakult ki.

Kép és szöveg: MOA