Japánból érkeztek vendégek a Megyeri útra

  •  
  •  
  •  

Az UTE Megyeri uti csarnokában rendezték meg az idei felnőtt cselgáncs csapatbajnokságot. A nagy múltú, mindig szikrázó összecsapásokat hozó bajnokságnak ezúttal külföldi vendégei is voltak.

 Igaz, a japán Gumma tarotomány középiskolás csapata nem indulhatott a versenyen, de azért tudásukat megmutathatták a szép számú közönségnek és természetesen a csb-re érkezett magyar versenyzőknek.A csapatbajnokság előtt ugyanis, mondhatni bemelegítésként, a vendégek tizennégy-tizennyolc éves judósai Budapest és Csíkszereda csapataival mérték össze tudásukat.

Petrányi Imre, az UTE szakosztálvezetője elmondta, hogy a gummai cselgáncsozókkal már évek óta jó a kapcsolata a lila-fehéreknek, már az 1964-es olimpia nóta ápolják a barátságukat. Az első csereprogram 1978-ban valósult meg, és nagy örömükre hosszú szünet után, az elmúlt években, újra erőre kapott a kezdeményezés.

A japán vendégek Macumoto Kunio Maebasi városának középiskolai igazgatója vezetésével immáron második alkalommal jöttek magyarországra, közelebbről Újpestre. Az elmúlt évben a Budapest Kupán el is indultak a jápán versenyzők. Látogatásukat a mieink is viszonozták, júliusban több versenyző ellátogathatott a felkelő nap országába, a judo őshazájába.

– A vendégek nem fognak unatkozni az elkövetkezendő napokban – mondta Petrányi Imre. – Egy napot eltöltenek a tatai edzőtáborban, de a sport mellett, a vendéglátók más, érdekes programról is gondoskaodtak. Remélhetőeleg nem fáznak meg a dunai hajókázáson, megízlelhetik a bográcsban főtt magyar halászlét is, és természetesen megismerkedhetnek az igazi, magyar karácsonyi vásár hangulatával is.

(gergely)