Japánórán a nyelvtanulásért

  •  
  •  
  •  

Rendhagyó, alternatív japánórát tartott a Babits Mihály Gimnáziumban a Külügyminisztérium most indított új, nyelvtanulást népszerűsítő programja keretén belül Matsuzaki Diána, a Hír TV külpolitikai szerkesztője.

A február 18-i tanóra elején a részt vevő tizedikes és tizenegyedikes osztály japánul köszöntötte az alkalmi óraadókat, majd szintén japán nyelvű bemutatkozás után
egy érdekes teszt formájában a szigetország kultúrájával és történelmével kapcsolatos ismereteikről adhattak számot a tanulók. Matsuzaki Diána örömmel állapította meg, hogy ennyien (és egyre többen) érdeklődnek a japán nyelv iránt.

Magyar–japán születésűként úgy látja, szerinte a magyarok azok, akik legkönnyebben el tudják sajátítani ezt az egzotikusnak tartott nyelvet. (A Babitsban 1990 óta tanítanak eredményesen japán nyelvet. A szerk.) A rendhagyó tanóra célja volt, hogy felhívja a fi gyelmet az idegennyelv-tanulás fontosságára, ugyanis az uniós országok közül Magyarország az, ahol a legkevesebben, csupán az emberek harmada beszél valamilyen idegen nyelvet.

A japánórát szerte az országban több más idegen nyelvű, például francia-, olasz- és angolóra is követi, amelyeket a Külügyminisztérium szervez.

MOA