Járműbérlésre írt ki közbeszerzést az Újpesti Vagyonkezelő Zrt.

  •  
  •  
  •  

Járműbérlésre írt ki közbeszerzést az Újpesti Vagyonkezelő Zrt. – tudta meg az Újpest Média. A cél a gazdaságosabb működés és az elöregedett járműpark lecserélése.

A nyertes pályázóval 60 hónapos keretszerződést fognak kötni, amely összesen 69 jármű (személyautók, haszongépjárművek, személy-és áruszállítók) bérlését teszi majd lehetővé és magában foglalja a szervizelést is. A környezettudatosság felé való elmozdulást jelzi, hogy a kiírás szerint öt autónak elektromos meghajtásúnak kell lennie.

A járműveket az önkormányzat, illetve önkormányzati intézmények és cégek (Városgondnokság, Vagyonőr Kft., Újpesti Sajtó Kft., Újpesti Egészségügyi Szolgáltató Nonprofit Kft., Újpesti Piac és Vásárcsarnok, az önkormányzat Gazdasági Intézménye, és Szociális Intézménye) fogják használni, üzemeltetésüket azonban egységesen az UV Zrt. fogja ellátni. Elsőként a leginkább elhasználódott, 10-12 éves autókat cserélik le, hiszen ezeknek a fenntartása a megnövekedett karbantartási költségek miatt már nem gazdaságos.

Az előző öt esztendőben járművek bérlésére, vásárlására és karbantartására mintegy 550 millió forintot költött az önkormányzat.

A most induló közbeszerzés szakértői becslések alapján 537 milliós keretösszeggel lett meghirdetve. Az ajánlatokat augusztus 24-ig lehet leadni.

, , ,