•  
  •  
  •  

„Álom: játék, mint az élet… Néha komolyra fordul a játék. Az élet is, az álom is.” – olvashatjuk Krúdy Álmoskönyvében. Maga a tény, hogy Krúdy Gyula ezt a kötetet inkább játszadozásként szerkesztette, minthogy bárki komolyan vegye, megmutatja: a játéknak hatalmas ereje van. Rengeteg akadályt legyőz, átsegít a nehézségeken, könnyedén tanít komoly dolgokra. Az álom pedig? Anélkül mit ér az élet? Kell egy nagy álom, ezt így gondolta a Mikuszi Suli és alapítványa, az Örökmozgó Komplex Mozgásfejlesztő Alapítvány, mikor megálmodták a közös célt.

Elképzelték, hogy egészséges és iskolaérett ifjúságot nevelnek, melyhez egyik oldalról a sport irányából közelítenek, másik oldalról pedig terápiás módszerekkel. A terv megvalósult, 2014-ben az önkormányzat tá-
mogatásával létrejött a Mikuszi Fejlesztősarok Káposztásmegyeren. Az alapítvány azóta is azon dolgozik, hogy mindenki számára elérhetővé tegye fejlesztőfoglalkozásait anyagi lehetőségektől függetlenül. Úgy gondolják, minden gyereknek alapvető joga van a fejlődéshez, ebben segítenek a kerületben élő családoknak. Terápiás foglalkozásaikat minden esetben játékos keretek közé bújtatják, hogy személyesebbé és élvezhetőbbé váljon a gyerekek számára. A fejlesztőjátékokon keresztül törekednek a sikerélmény megélésére, a pszichés gátlások oldására, ami az önértékelést, önbecsülést és végül a kívánt eredmény elérését nagymértékben elősegíti. A terápiák mellett nagy figyelmet és jelentőséget fordítanak a közösségalkotásra, integrálásra, és a komplex személyiségfejlesztésre.
V. G

Mikuszi Fejlesztősarok és „Örökmozgó” Alapítvány tornaterme:
1048 Budapest, Pácoló u. 7.
Káposztásmegyer (ÁMK közelében)
www.mikuszi.hu,
www.orokmozgo.hu
Tel.: +36 30 981-7427, 274 5454