Játssz ma Újpesten

  •  
  •  
  •  

Fenti címmel indította útjára az Újpesti Diákszövetség, Újpest Önkormányzatának támogatásával azt az internetes interaktív vetélkedőt, amely most ért véget. A díjakat július 11-én délelőtt, a Városházán, dr. Molnár Szabolcs alpolgármester adta át.

A Játssz ma Újpesten című játék január végén indult és mostanáig tartott, tizenegy csapat vett részt a vetélkedőn. A feladatok sokszínűek voltak, és mind Újpestről szóltak. Főként Újpest épített örökségére, ismert, vagy kevésbé ismert épületeire hívták fel a figyelmet, illetve kalauzolták el fizikailag is a játék résztvevőit. Akadtak olyan feladatok, amelyeknél megkerülhetetlen volt egy utca, egy szép lakóépület vagy egy templom felkeresése is. Ilyennek számított az a feladat is, amikor fel kellett keresni néhány, a feladatban megadott újpesti templomot, és a helyszínen kellett fényképet készíteni, majd az internetre feltölteni.

Így bár a játék technikailag az interneten zajlott, szellemileg és fizikailag is megmozgatta az abban résztvevőket. Mindez szép példája annak, hogy az internet adta lehetőségek nem feltétlenül idegenítik el az azt használókat fizikai környezetüktől, hanem ésszel használva, éppen, hogy közelebb vihetnek minket a valósághoz.

A legösszetettebb feladatsor több lépcsőből állt. Az egyik kérdésre megtalált válasz (pl. utcaszám) volt a következő feladat kulcsa, így kellett sorban felkeresni a megadott helyeket. Izgalmas próba volt a versírás, illetve bemutató készítése a tanulók iskolájáról. Tizenegy feladatsor megoldása után került sor a játék zárására és értékelésére.

A Városháza második emeleti tanácskozó termében került sor az ünnepélyes eredményhirdetésre. Dr. Molnár Szabolcs alpolgármester gratulált a győzteseknek, majd a csapatok képviselőinek átadta az okleveleket és az értékes díjakat.

Az első helyezést az Újpestiek nevű csapat érte el, összesen 540 pontot gyűjtöttek. Tőlük épphogy lemaradva második helyen a Királyok csapata végzett. A harmadik helyet a Törplányok szerezték meg.

Kép és szöveg: Ádám T.