Játszótéravató a Kassai utcában

  •  
  •  
  •  

Az idei tanév kezdetével szinte minden hétre esik egy játszótér-, óvoda- vagy parkfelújítás: a JMK ovi, a Rózsa, Kassai utcai játszóterek, a Szíjgyártó utcai „pihenőpark” mind egy több éve megkezdett program eredményeként szolgálják az újpestiek kényelmét.

A Kassai utcában megtartott ünnepélyes átadón hatalmas érdeklődés kísérte az eseményt. A gyerekek természetesen órákkal a hivatalos időpont előtt birtokukba vették a játékokat, a szülők részletesen megvitatták a változásokat, szinte fel sem tűnt a forgatagban a megnyitószavakhoz készülődő technikai apparátus.  
-Aki ad magára, az adjon a saját környezetére is,a egy város ad magára, akkor rakja rendbe a zöld területeit, a parkjait, a játszótereit – üdvözölte az eseményt dr. Trippon Norbert alpolgármester. – Mindezt természetesen nemcsak azért, hogy gyönyörködhessünk benne, hanem elsősorban azért, hogy akik ide járnak, az anyukák, nagyszülők, testvérek, gyerekek, jól érezzék magukat, de ezzel itt, körülnézve, semmi gond nem lesz.
A játszótér 12 millió forintból épült meg, öt vadonatúj játszóelem felhasználásával, modern padokkal, biztonságos gumitéglákkal, környezetrendezéssel. Ez egy gyermekbarát játszótér,
biztonságos anyagok, eszközök felhasználásával; cseréltük a gyöngykavicsot, a homokot, mindez az uniós elvárásoknak megfelelő körültekintéssel történt.
A hivatalos megnyitó szalagját Újpest polgármestere, dr. Derce Tamás vágta el, amint
elsőként segédkezett ásót ragadva a park jelképes faültetésénél is. Az esemény záróakkordja
sikerült a leghangosabbra, miközben a terület képviselője, Kövecses Janka (MSZP) igyekezett igazságosan szétosztani a városi színekben pompázó léggömböket a gyermekcsapat gyűrűjében:
-Nagyon sokat köszönhetünk a környéki lakóknak, akik magukénak érezve a környezet igényes kialakítását, rengeteget segítettek az apró részletek kidolgozásában – nyilatkozta az esemény kapcsán a képviselő asszony. – Ám a lakók, a szülők felelőssége mélyen érződik nem csak a kialakítás, de a jelen állapotok fenntartása kapcsán is. Magukénak érzik a helyet s azt hiszem, ez a legnagyobb eredmény számunkra a gyermekek látható öröme mellett.