Játszótéravatók Újpest-szerte

  •  
  •  
  •  

A szünidő befejeztét és a tanévkezdés mélabúját egyszerre három játéksziget átadása is enyhítheti az újpesti gyerekek számára. A kor szellemének és a gyermeki találékonyságnak megfelelő, modern és kreatív eszközökkel felszerelt, igényes játszótereket avattak az elmúlt héten: a Rózsa utca, a Kassai és a Szíjgyártó utcák környéki gyermekek gazdagodtak.

Normal
0

21

false
false
false

HU
X-NONE
X-NONE

MicrosoftInternetExplorer4


/* Style Definitions */
table.MsoNormalTable
{mso-style-name:”Normál táblázat”;
mso-tstyle-rowband-size:0;
mso-tstyle-colband-size:0;
mso-style-noshow:yes;
mso-style-priority:99;
mso-style-qformat:yes;
mso-style-parent:””;
mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt;
mso-para-margin:0cm;
mso-para-margin-bottom:.0001pt;
mso-pagination:widow-orphan;
font-size:11.0pt;
font-family:”Calibri”,”sans-serif”;
mso-ascii-font-family:Calibri;
mso-ascii-theme-font:minor-latin;
mso-fareast-font-family:”Times New Roman”;
mso-fareast-theme-font:minor-fareast;
mso-hansi-font-family:Calibri;
mso-hansi-theme-font:minor-latin;
mso-bidi-font-family:”Times New Roman”;
mso-bidi-theme-font:minor-bidi;}

A Rózsa utcában már az ünnepélyes megnyitó előtt hatalmas gyereksereg fogadta azt átadáshoz készülődő technikai és városvezetői jelenlévőket. A gyerekek lényegében és valójában már birtokukba vették és felavatták a helyszínt jóval az ünnepélyes szavak előtt – ez így is volna rendjén.

-Öröm látni, hogy a legfőbb kritikusok, a gyerekek önfeledten vetették bele magukat a játékba – nyilatkozta az esemény kapcsán dr. Trippon Norbert alpolgármester. – Ez mindent elmond arról, ami a szándékunk volt, hogy új, modern és korszerű körülmények között tölthessék szabadidejüket a legkisebbek is. Lényegesek természetesen az adatok is, hogy több, mint öt és félmillió forintból mi mindent sikerült átépítenünk itt a Rózsa utcában, hogy 445 db cserje telepítése történt, gumitéglázás, új hinták,  kényelemet és biztonságot szolgáló csőkorlátok kiépítése s még számtalan változás, ami a kényelmet szolgálja. De a legtöbbet mégis csak az mond el az eseményről, amit látunk: a szülők és a gyerekek serege, az önfeledt pihenés és játék lehetőségének a megteremtése.    

Köszönjük a játszótér-átadóra érkezett rajzokat. Amennyiben az alkotáson nem tüntették fel az elérhetőségüket, megtehetik a Gyermek és Ifjúsági Házban, ahol várják a  további rajzokat, és pályaműveket is szeptember 30.-ig.

Az alkotásokból Október 5-16-ig kiállítást szervezünk, Új játszóterek címen. Mindenkit szeretettel várunk a kiállítás megnyitójára és a díjátadóra október 5-én 17 órára a Gyermek és Ifjúsági Házba.

 

Újpest Önkormányzata