Játszóteret avattak a Rex Állatszigeten

  •  
  •  
  •  

Wintermantel Zsolt polgármester adta át az önkormányzat 5 millió forintos támogatásával megvalósult játszóteret.

A Tanévzáró Gyermeknap változatos programmal várta az érdeklődőket a káposztásmegyeri Rex Állatszigeten. Már reggel kilenc órától érkeztek a gyerekek, természetesen egy-egy nagyobb testvér vagy a szülők kíséretében, hogy jól kiszórakozzák magukat. Izgalmas műsort állítottak össze a rendezők, játszott a Kolompos együttes, musical-szakos diákok tartottak bemutatót, és bűvész is szórakoztatta az aprónépet.

A gyerekek közelről ismerkedhettek meg az állatokkal, a ma már otthonra lelt kutyusokkal. Szakképzett gondozók beszélgettek a kicsikkel, akik nem felejtették el megmondani, hogy milyen fontos az állatok tisztelete és szeretete. Természetesen kutyabemutató is gazdagította a programot, a Rex Tanoda nebulói adtak számot tudásukról.

A gyermeknap programjához szorosan kapcsolódott egy ünnepi esemény is. Wintermantel Zsolt polgármester egy pazar játszóteret avatott fel, adott át a gyerekeknek, amelyet a srácok a nemzeti színű szalag átvágása után, azonnal birtokba is vettek.

Nagy öröm számomra – mondta a polgármester – hogy itt, az állatszigeten átadhattam ezt a gyönyörű játszóteret. Nem szabad elfelejteni, hogy évekkel ezelőtt, ezen a területen még nem volt semmi, most pedig egy több hektáros, fantasztikus park várja a látogatókat. Ide sok gyerek kilátogat, hiszen szinte valamennyi kicsi kedveli a kutyákat, és magam is sokszor jártam már itt a gyerekeimmel. A játszótérrel tovább gazdagodott a sziget, és meggyőződésem, jól tette az önkormányzat, hogy támogatta elkészültét.

A polgármester elmondta, ötmillió forinttal támogatták a beruházást, és megnyitójában külön köszönetet mondott a kivitelezőknek azért, hogy rövid két hét alatt felépítették a játszóteret.

GG