Játszótéri felfrissülés

  •  
  •  
  •  

“Anya, van nálunk innivaló?” Melyik szülő ne szembesült volna még a játszóterek egyik leggyakoribb kérdésével, és melyik gyerek ne félne a kijelentéstől, miszerint: tiszta kosz vagy már, lassan fölmegyünk. Az idei játszótérszezont nem árnyékolják be ilyen problémák, hiszen az önkormányzat hamarosan Újpest valamennyi játszóterén ivókutakat helyez el.

 Vízből azonban sosem lehet elég a játszótéren sem. Hol szomjoltás, hol pedig a fagyis kézre ragadt homok lemosása céljából. Egyelőre tizenkét kút teszi felhőtlenebbé a szórakozást, amelyhez most újabb négy csatlakozik. Az idei szezontól új ivókúttal gazdagodott az Árpád út és a Rózsa utca kereszteződéséhez közel fekvő Katalin park játszótere is.

– Kellemes park közepén található a játszótér, ám a meleg napokon még itt is jól jön a vízutánpótlás. A környékbeli kisgyerekes családok régi óhaja teljesül ezzel – mondja Jókay Attila, a környék önkormányzati képviselője.

A Vadgesztenye utca legelején található kulturált játszótér a környékbeli családok kedvenc találkozóhelye. Az idei évtől már itt is friss víz fakad a játszótér csapjából.

– Fontosnak tartom, hogy Újpest minden játszóterére kerüljön ivókút, hiszen lényeges, hogy a hancúrozásban megszomjazott apróságok folyadékpótlása meglegyen. Nem beszélve arról, hogy milyen jól jön a tiszta víz, amikor véletlenül homok megy a szemükbe – mesél a frissen átadott kút előnyeiről dr. Dabous Fayez önkormányzati képviselő.

Az önkormányzat folyamatosan helyez ki az ivókutakat Újpest parkjaiba, így például a Kassai és a Tél utcai játszótereken is találunk csapokat.

D.V., G.R.