Javuló városi közlekedés

  •  
  •  
  •  

Nem okoznak több gondot a Sárpatak utcai fekvőrendőrök. Az útelemeket a közelmúltban átépítették, ugyanis túl magasak és meredekek voltak, ami sok gépkocsiban kárt okozott. A közutak rendezése folyamatosan zajlik.

A Káposztásmegyeri Településrészi Önkormányzat Újpest Önkormányzatával karöltve valósította meg a fekvőrendőrök rekonstrukcióját. Az útelemek magassága már régóta problémát jelentett a Sárpatak utca környékén élőknek, és az arra gépjárművel közlekedőknek. A helyszínre – ahol a kérdéses akadályok korrekciójára sor került – Wintermantel Zsolt polgármester, dr. Dabous Fayez elöljáró, Páli József a körzet önkormányzati képviselője, dr. Terdik Tamás újpesti rendőrkapitány, valamint Cserna Sándor közbiztonsági referens is kilátogatott.

“A fekvőrendőrök okozta probléma már 20 éve zavarja a környékbeli lakosokat, hiszen a kocsijukkal egyáltalán nem, vagy csak alig tudnak áthajtani rajtuk, túl magasnak építették. Ezt a problémát a TRÖK keretéből az Önkormányzattal együtt próbáltuk megoldani” – mondta el lapunknak az elöljáró.

Idáig öt fekvőrendőr korrekciója valósul meg, és a javítások tovább folytatódnak. A tervek szerint a közeljövőben az egész lakótelepen biztonságosabbá és átjárhatóvá válnak majd a közutak a gépjárművezetők számára.

“A fekvőrendőrök feladata, hogy lassítsák a forgalmat és kellő óvatosságra intsék a járművezetőket” – hangsúlyozta dr. Terdik Tamás, a IV. kerületi Rendőrkapitányság vezetője. “Ez a kialakítás, amit most itt Káposztásmegyeren megvalósítottak, az autók biztonságát is nagymértékben megnöveli, hiszen így már az olajteknő és a gépjárműnek az alváza is épen maradhat, ami a későbbi balesetek bekövetkezése szempontjából kockázati tényezőt jelenthet.”

antosa


Új aszfaltbutkolat

Nemcsak Káposztásmegyeren, de Újpest más pontjain is javulnak a közlekedési körülmények. Az önkormányzat beruházásaként kiépül a Párizsi és a Virág utca földút szakasza az Anonymus utca és az Athéni utca között. A korábbi földutat szilárd aszfaltburkolat váltja fel, mintegy 250 méteres hosszúságban. A napokban végeztek a betonozással, az időjárástól függően pedig a hét végén az aszfaltburkolat leterítését is megkezdik. A munkálatokat az ÖTA Kft. szakemberei végzik és várhatóan június végéig átadják a területet. Ennek köszönhetően Újpest központi területein már nincs több földút.