Jeges Ragadozás Újpesten

  •  
  •  
  •  

Ha szóba kerül Újpest neve, a legtöbb embernek óhatatlanul az idén 127 éves Újpesti Torna Egylet jut az eszébe. Nem is véletlenül, hiszen városunk sportegyesülete adta a legtöbb olimpiai bajnokot az országnak, labdarugó- és vízilabdacsapatát pedig nem is olyan régen még az egész világ emlegette.

Azonban nem csak a profik mozognak Újpesten, számtalan amatőr  sportkezdeményezésnek is helyet adnak a negyedik kerület pályái. A sportnak, egészségünk megőrzésének mindannyiunk életében nagy szerepet kell játszania, vannak azonban olyan Újpest-szurkolók, vagy újpesti lakosok, akik ennél többre vágytak.

Így alakult meg 2010 nyarán az Újpesti Ragadozók (www.ujpestiragadozok.hu) amatőr jégkorongcsapat, amelynek színeiben szinte kizárólag valamilyen szinten Újpesthez kötődő játékosok küzdenek a jégen – természetesen lilában, csakúgy, mint a kerület profijai (www.utehoki.hu), illetve a tapasztaltabb amatőrökből álló, MAJL-bajnok UTE Amatőr (www.uteamator.hu) korongosai.
A korábban egymás számára ismeretlen fiúk, férfiak hamar megtanultak csapatként működni, és együtt küzdeni egymásért és a kerületért is. A lelátón pedig ingyen, és nagy szeretettel várnak mindenkit, akik élőben is kíváncsiak erre a remek téli sportra – amelyet Újpesten már egy-két nyári hónapot leszámítva három jégfelületen is űzhetnek gyermekek, és felnőttek egyaránt. 

Legközelebb január 15-én, 21:00 órakor indulnak vadászatra a Ragadozók, az ellenfél pedig a Szittyák lesznek. Jöjjenek ki a családdal, és szurkolják végig a mérkőzést! Ki tudja, talán éppen itt találkoznak majd régen nem látott ismerőseikkel, vagy éppen így jön meg önnek és gyermekeinek a kedve ahhoz, hogy közösen – és minél aktívabban – töltsék el szabadidejüket, ahogyan azt a Ragadozók is teszik.

(Gressó G.)