Jeget is hozhat a mai hidegfront

  •  
  •  
  •  

Erős hidegfront érkezik. Délelőtt még csak északon, északkeleten, majd másutt is számíthatunk csapadékra. Az esti órákban hazánk déli felén alakulhatnak ki intenzív záporok, zivatarok.

Délelőtt az ország nagy részén még hosszabb-rövidebb időre kisüt a nap, ám napközben észak felől egyre többfelé megnövekszik a felhőzet, és délelőtt még csak északon, északkeleten, majd másutt is számíthatunk esőre, záporokra, helyenként zivatarokra. Kora délutántól még a front előtt, majd késő délután, este a front mentén záporok, zivatarok alakulnak ki. Utóbbira nagyobb eséllyel az ország déli felében számíthatunk.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat több megyére adott ki első- és másodfokú figyelmeztető előrejelzést, melyben heves széllökésre hívják fel a figyelmet. A nyugati, majd északnyugatira forduló szél többfelé viharossá fokozódik. A legerősebb széllökések átmenetileg 70-90 km/h között valószínűek, helyenként azonban 90-100 km/h-s szélrohamok is lehetnek. Erős záporhoz vagy zivatarhoz kisebb méretű jég is társulhat. Helyenként rövid idő alatt nagyobb mennyiségű csapadék hullhat (10-20, néhol esetleg > 20 mm).

A legmagasabb nappali hőmérséklet 16 és 21 fok között valószínű. Késő este 5, 10 fok közötti hőmérséklet várható.