Jó hangulat, tiszta levegő, sportos életmód!

  •  
  •  
  •  

Idén januárban nyolcadik alkalommal rendezte meg Gerlitzenben sítáborát a Szűcs Sándor Általános Iskola Újpest további két iskolájával, a Csokonai Vitéz Mihály 12 évfolyamos Gimnáziummal valamint a Benkő István 12 évfolyamos Gimnáziummal karöltve. A 108 tagú csoport utaztatása és elszállásolása nehéz feladat elé állította a szervezőket, de a lelkesedés és a tapasztalat minden nehézséget megoldott.

A bőséges reggeli után 10 órakor mindenki a hegyen volt. A gyerekek egész nap kint voltak a tiszta levegőn, délelőtt kötelező, délután pedig fakultatív síoktatáson vettek részt, a tudásuknak megfelelő csoportokban.  A testnevelő-síoktató tanárok folyamatos törődésének köszönhetően baleset nem történt.  Az időjárás Fortuna kezében volt, 5 napig verőfényes napsütésben síelhettek a gyerekek.  A tábor végén a kezdők is feljutottak a hegytetőre,- ahonnan csodálatos kilátás nyílott a környező hegycsúcsokra-majd az oktatók kíséretében csúsztak le az apróságok is. Délutánonként síelés után egy kis pihenés következett, majd csoportjátékokkal foglalták le a tanárok a gyermekeket. A mozgás, a friss levegő hatására este mindenki hamar álomra szenderült.  Az utolsó nap a verseny és az érmeosztás jegyében telt el. A felnőtt versenyeknél már ismert piros és kék zászlókat kerülgették a gyerekek, és mindenki boldogan haladt át a célkapun.

Az örömbe egy kis üröm is került, mert többen náthásan, betegen jöttek el, így könnyen megfertőzték társaikat. Minden napra akadt munkám, de szerencsére nagyobb baj nem volt, az általunk kivitt gyógyszerkészlet segítségével mindenki javult.

A gyerekek visszatérve testileg, lelkileg feltöltődve vághatnak neki az iskolai akadályoknak .

Úgy váltunk el egymástól, hogy „Jövőre veled ugyanitt”

Dr. Tausz István
házi gyermekorvos