Jó ötlet az új közlekedési csomópont

  •  
  •  
  •  

A Külső Szilágyi út mellett, a Megyeri út végén majdan kialakítandó csomópont terve tetszik a káposztásmegyeri polgároknak. A megkérdezettek egyöntetűen állítják, hogy a vasúti megálló beiktatásával, és a többi közlekedési ág csatlakoztatásával gyorsabbá, kényelmesebb válik az utazás.

VARGA SÁNDORNÉ: – Jótól kérdezi, hogy kell-e Káposztásmegyerre új közlekedési központ, mert vasutas vagyok. Igaz, ritkán járok vonattal. Ha nem is sokszor, de hallottam már a tervekről, és legfőképp az maradt meg bennem, hogy megáll a vonat is. A gyorsaság szempontjából feltétlenül jó lesz ez a megoldás. A közutakon nagy a zsúfoltság, a vonatnál nincs ilyen, tíz perc alatt be lehet érni a Nyugati térre. Jelenleg 14-es villamossal és metróval megyek a belvárosba, csak hát az átszállás nem valami kellemes. Úgyhogy alakítsák ki ezt az állomást a lakótelepünknél, szurkolok, hogy legyen rá pénz.

KERESZTESI LAJOS: – Sok variáció szóba került már arra nézve, miként lehetne Káposztásmegyert hatékonyabban bekapcsolni a közlekedés vérkeringésébe. A metró meghosszabbításáról most is felröppent egy hír, ám ezzel, tudjuk, óvatosan kell bánni. Ilyen körülmények között feltétlenül üdvözlendő az új csomópont kiépítse, mert sokkal gyorsabban bejuthatnánk a belvárosba. A vonat arra is jó lenne, hogy a kirándulók, a más városokba utazók, csomagjaikkal könnyebben a Nyugati pályaudvarra érkezhetnének, ahol átszállhatnának. Újpest központjában is enyhülne a zsúfoltság. A vasút legalább fél órával megrövidítené az utazási időt, úgyhogy mielőbb vágjanak bele.

VIDA MÁRIA: Nagyon jó ötletnek tartom ezt beruházást, már ha megvalósul. Olvastam, hogy rengeteg időt vesz igénybe az engedélyeztetés, hiszen két kerület érintett, és sok hatóság pecsétje kell a tervek megvalósulásához. Ha a vonat megáll, csupán tíz-tizenöt perc kell ahhoz, hogy a belvárosba jussunk. Eddig úgy mentem, hogy felültem a buszra, leszálltam a Városkapunál, majd átszálltam a metróra. Ugyanez a helyzet, ha villamos helyettesíti a buszt. Tulajdonképpen mindegy, mert egyik esetben sem kerülhető el az átszállás. Arról már nem is beszélve, hogy akinek nincs bérlete, annak sokkal többe kerül egy ilyen kiruccanás, hiszen dupla BKV-jegyet kell vennie.