Jó ügy mellé állnak

  •  
  •  
  •  

Sorozatunkban olyan vállalkozásokat, szervezeteket mutatunk be, amelyek segítik az Újpesti Cseriti kupakgyűjtési akcióját.

A Manó Módi másfél éve nyitott meg a Lakkozó utcában, ahol a babaruhától a kisiskolások méretéig kínálnak gyermekruházatot. Nevük ismerősen cseng nemcsak a Káposztásmegyeren élőknek, de Újpest-szerte is, hiszen megnyitása óta a gyermekruhaüzlet minden kezdeményezésben benne van, amely helyieket fog össze.

Elsők között csatlakoztak az önkormányzat jótékonysági szervezetének kupakgyűjtő akciójához, és azóta is viszi hozzájuk a műanyag lezárókat, tejes-, ásványvizes, mosószeres kupakokat gyerekektől kezdve a nyugdíjasokig mindenki, sőt még az üzlettulajdonosok családtagjai is.

– Van, aki a kezdetektől ide hozza a kupakot, de egyre többen fedezik fel a gyűjtőedényt, amely az üzlet előtt várja az adományokat. Nagyon lelkes mindenki, nem is csoda: jó cél mellé szívesen állnak az emberek. Mi is igyekszünk minden pozitív kezdeményezéshez csatlakozni. Az Újpest Kártya-programba is beszálltunk, már rögtön az elején – mondja Buzás Petra üzlettulajdonos. Viszszatérve a kupakokra, hozzáteszi: – Csak kis idő és megszokás kérdése, hogy ne a szemétbe dobjuk, hanem külön gyűjtsük a műanyag tetőket. Ez igazán apróság, és segítünk vele gyerekeken, családokon, ez a lényeg – hangsúlyozza.

G.R.