“Jobban játszottunk, mint ősszel, a 6-0 alkalmával”

  •  
  •  
  •  

A Monicomp Liga 21. fordulójában majdnem nyolc éves veretlenségi sorozatunk szakadt meg az FTC ellen: a zöld-fehérek pénteken este Heinz 40. percben szerzett góljával 1-0-s győzelmet arattak.

A 208. derbit követő sajtótájékoztató előtt a Ferencváros vezetőedzője, Prukner László viszonozta Mészöly Géza őszi gesztusát, és egy Ferencváros-címerrel díszített boros kancsóval lepte meg vezetőedzőnket.
 
Mészöly Géza kiemelte, hogy érzése szerint jobban játszott csapata, mint eddig az Üllői úton bármikor, amikor csapatunk vezetőedzője, és nagyon sajnálja a játékosokat illetve a szurkolókat:
 
Mészöly Géza:
– Először is köszönöm szépen az ajándékot. Úgy érzem, nekünk, edzőknek feladatunk az is, hogy jó példát mutassunk, akár a szurkolóknak is. Ami a mérkőzést illeti, nagyon sajnálom a játékosokat és a szurkolókat egyaránt. Érdekes lehet kimondva, de úgy gondolom, jobban játszottunk, mint ősszel a 6-0 alkalmával, sőt jobbak voltunk, mint eddig bármikor, mikor itt léptünk pályára az Üllői úton, és én voltam a vezetőedző. Az első félidőben rengeteg helyzetet alakítottunk ki, és a második félidőt is sikerült ott folytatnunk, ahol az elsőt abbahagytuk, elég csak Takács óriási helyzetére gondolni. Bátran játszottunk, helyzetek sokaságát alakítottuk ki, de a kapuba sajnos nem sikerült betalálnunk. Tisztában vagyok vele, hogy a futballt gólra játsszák, a tény pedig az, hogy vereséget szenvedtünk a Ferencvárostól. Gratulálok ellenfelünknek a győzelemhez. Tisztában vagyunk vele, hogy ez a szezon már elment, de ez előtt a csapat előtt nagy jövő áll.
 
Prukner László elmondta, csapata számára csak a három pont megszerzése számított, ezt pedig sikerült.
 
Prukner László:
– A játékosoknak egész héten azt hangsúlyoztam, hogy nem revansot kell venni az őszi vereségért, és úgy érzem, ez volt a siker kulcsa. Csak a három pont lebegett a szemünk előtt, ez az egy számított. Érzésem szerint az első félidőben elfogadhatóan játszottunk, míg a második játékrészben tartottuk az eredményt, de úgy gondolom, szemrehányás nem érhet minket, hiszen majdnem nyolc év után, ismét győztesen hagyta el a pályát a Ferencváros az Újpest ellen. Az elmúlt néhány fordulóban súlyos hibákat követtünk el, amelyek kijavítása sok munkát vett igénybe. Örülök, hogy újra sikerült nyernünk, annak meg különösen, hogy az Újpestet tudtuk két vállra fektetni. Az Újpest a jövő csapata, tele tehetséges játékossal, így a győzelmünk hatványozottan értékes.

(Újpest FC Online)