Jöhet a kánikula!

  •  
  •  
  •  

Egyre több vízlelőhellyel találkozhatunk a hinták és homokozók birodalmában. Ahogy kúszik fel a hőmérő higanyszála, mind nagyobb népszerűségnek örvendenek majd a játszótéri ivókutak.

A Kassai utcai játszótéren ottjártunkkor kisgyermekes anyukák és csemetéik töltik a délutánjaikat.

– Másfél éves a kislányom, és nagyon örülök az ivókutaknak. Egy pici gyerek akarva-akaratlanul mindent összefogdos, ezentúl nem okoznak gondot a koszos kezecskék – mosolyog az anyuka. 

– Örömmel tapasztaljuk, hogy Újpest Önkormányzata ennyire gyermekés családbarát – teszi hozzá. 

– Számos megkeresés és javaslat érkezett kisgyermekes szülőktől, hogy nagyon örülnének az ivókutaknak. A kéréseket és a lehetőségeket figyelmembe véve játszótereinkre folyamatosan telepítjük az ivókutakat – magyarázza Rádi Attila alpolgármester.

A Tél utcai játszóteret éppen a kiskamaszok vették birtokba, akik már felfedezték a kutakban rejlő remek szórakozási lehetőséget is. Kimelegedve szürcsölik a friss vizet, és egy-egy óvatlan pillanatban vidám kacajok közt fröcskölik is egymást.

– Nagyon örülök az ivókútnak, de persze előfordul, hogy nem a rendeltetésének megfelelően használják. Előnye és hátránya is van, mivel a gyerekek még mindenben a szórakozást keresik – magyarázza a kétéves unokáját hintáztató nagymama.

Még hűvösebb az idő, így bosszúságot okoznak a vizes nadrágok, a nyári forróságban azonban felbecsülhetetlen kincs lesz egy-egy fröcskölés, no és persze a vízibomba. 

D. V.