Jól halad a Tél utca felújítása

  •  
  •  
  •  

Szeptember végén kezdődött el Újpest egyik legforgalmasabb utcájának, a Tél utcának felújítása. A Fővárosi Önkormányzat útfelújítási programjának részeként, a Budapesti Közlekedési Központ beruházásával zajló munkálatok várhatóan jövő év májusában fejeződnek be.

A legfőbb problémát a rossz minőségű, elhasználódott, kátyús útburkolat, valamint a biztonságos gyalogátkelők hiánya jelentette.

– A felújítás során mintegy ezer méteren lesz új burkolat. Az útszakasz teljes hosszában irányhelyes kerékpársáv és parkolósáv is épül – magyarázza Renge Zsolt, a terület önkormányzati képviselője.
Hozzátéve: kiemelt fi gyelmet fordítanak a buszmegállók biztonságos és akadálymentes kialakítására. A felújítás előnyeit jövő tavasszal már az autósok
és a gyalogosok is élvezhetik. Nő a parkolóhelyek száma, a kevesebb forgalmi sávnak köszönhetően pedig a gyalogosok biztonságosabban tudnak majd átkelni az úton.
– A munka nagyon jól halad, szerencsére az idő is kedvez. Mindenkit kérünk, a balesetek elkerülése érdekében fokozottan fi gyeljen az építkezés miatti forgalomterelésekre – mondja a képviselő.

D.V.