Jól lőnek az UTE versenyzői

  •  
  •  
  •  

A hollandiai Arnhemben rendezik meg a Sportlövők Európa-bajnokságát, melyre a magyar válogatott huszonhat fővel utazott. A keretet böngészve kiderül, hogy a lila-fehér színeket hét sportoló képviseli, így nem túlzás kijelenteni, hogy az UTE adja a magyar csapat gerincét.

A juniorok között Almássy Dóra, Toma Dorina, Boda Bence és Péni István, a felnőtteknél pedig Biatovszki Mira, Antal Balázs és Csizmadia András méri össze majd a tudását az ellenfelekkel.

A szerdai napon Toma Dorináért szoríthattunk a 10 méteres női légpuskások juniorversenyzői között. Sajnos sportolónk nem jutott be a legjobb nyolc közé és a tizenkettedik helyen végzett egyéniben, csapatban pedig Gáspár Lalitával és Hanák Gabriellával a negyedikek lettek.

A csütörtöki napon Boda Bence és Péni István révén a 10 méteres férfi légpuskások juniorversenyében voltunk érdekeltek. Bence itt egyéniben a harmincnegyedik lett, Péni viszont negyedikként jutott a döntőbe (620.7 körrel). Ott egy végig kiélezett versenyben csak az orosz Fetisov tudta legyőzni 3,3 körrel, így sportlövőnk a második helyen végzett.

A délután folyamán még egy számban voltunk érdekeltek. A 10 méteres junior légpuskások számában, ahol klubunkat Almássy Dóra képviselte. Sajnos egyéniben nem sikerült bekerülni a legjobb nyolc közé (a tizennyolcadik helyen végzett), ám csapatban a szenzációs második helyen végzett Nagy Viviennel és Egri Viktóriával együtt.