Jól sikerült a válogatott pódiumedzése

  •  
  •  
  •  

Jól sikerült a keddi pódiumedzés a Berki Krisztián, Hídvégi Vid, Rácz Attila, Vlacsil Attila és Kállai Zoltán alkotta magyar férfiválogatottnak a montpellier-i férfi tornász-Európa-bajnokságon.

A magyar szövetség kedd esti beszámolója szerint a világbajnok Berki Krisztián kiválóan teljesített lovon, a 6,9 kiindulópontú gyakorlatát mutatta be sikeresen. A szer jóval puhább, mint amihez hozzászokhatott, a másik olimpiai indulót, Hídvégi Videt és Kállai Zoltánt ez zavarta is, ők rontottak. A többiek valamennyi szeren végigmentek, hibátlan gyakorlatokat kivitelezve.

„Berki kifejezetten jó gyakorlatot produkált, ezt elfogadnám a fináléban. Sajnos lovon volt rontásunk, se Hídvégi Vid, se Kállai Zoli nem tudta hibátlanul bemutatni gyakorlatát, de a többi ország tornászai is estek-keltek. Mindez azért van, mert a ló teteje puha, ez pedig másfajta technikát és jóval több erőt igényel” – mondta Kovács István, a férfiak vezetőedzője.

Berkiék csütörtökön a második csoportban talajon kezdenek. A kontinensviadalon a felnőtteknél csapatban és szerenként hirdetnek eredményt, egy szeren három tornász versenyezhet.

A junioroknál Vágner Levente, Selmeczi Bánk, Makra László, Kardos Botond és Dudás Norbert szerdán kezdi meg a versenyzést.

Az Eb programja:
szerda, 18.00–20.30: juniorselejtező
csütörtök, 14.00–16.30: felnőttselejtező
péntek, 15.00–17.15: junior egyéni összetett döntő (legjobb 24)
szombat, 14.30–17.00: felnőtt-csapatdöntő (legjobb 8)
vasárnap, 9.30–12.15: junior szerenkénti döntő; 14.00–17.00 óra: felnőtt szerenkénti döntő