Jól sikerült bemutatkozás az örök riválissal szemben

  •  
  •  
  •  

Wintermantel Zsolt polgármester úgy szurkolt a keddi UTE-FTC hokimeccsen, mint egy valódi vezérszurkoló. Volt oka az izgalomra, hiszen a közönség élvezhető harcos meccset látott, a fiatal Újpest bemutatkozása a sokkal rutinosabb FTC ellen nem sikerült rosszul.

Az első akció végén Németh kapott csomagot, de az első lövéseket Szőke kapta. Az első kiállítás vendégoldalon volt, de gól nem lett a dologból. Igazi rangadót láthattunk, mindkét csapat nagyon akart, minden támadási alkalmat kihasználtak, de a tempó nem volt olyan nagy. Peterdi kiugrása után a kapuvas védett. Hoffmann majd Borbás lőtt kapura, a másikon oldalon Németh, Davis és Rusznyák próbálkozott eredménytelenül. A harmad közepén a lila védelem többször kihagyott, elhagyták, elvesztették a korongot. A 11. percben egy ilyen szituációt követően Szőke és a gólvonal között pattogott a korong, de akkor még nem lett gól. A 13. percben aztán a balról jövő beadás Borbást nagyon üresen találta, ő két méterről nem hibázott 0:1. Még magához sem tért az újpest, amikor Mamic a kapu mögül jövő visszaadását Kiss G. lőtte be, 0:2. A két gól után csapatunk nem adta fel, mentünk előre. Egy Davis-Németh akció rossz centerezésen akadt el, majd Németh jobboldali kiugrás utáni lövését védte Pleszkán. A közönség érezte, hogy kell a bíztatás, a dob hozta a ritmus és folyamatosan szól a bíztatás. A hazaiak szorítása végre eredményt hozott a 19. percben: Szajbert harcosan korongot szerzett a támadó harmadban, pár lépés után a bal sarokba bombázott, 1:2. A gólnak 6 másodpercig örülhettünk, amikor a lesen bekorcsolyázó Schellin Borbáshoz játszott, aki nem hibázott, 1:3.
Csaptunk nagyon akart, ez görcsössé tette a játékot. A védelem többször hibázott, a támadások nem voltak igazán hatásosak. A nyugodtabb vendégek kétgólos vezetéssel mehettek pihenőre.

Rusznyák meglepetten tapasztalta, hogy két perc extra pihenővel kezdte a harmadot, így Szőke kapott pluszmunkát. A lilák változatlan elszántsággal vetették magukat a játékba. Amikor késleltetett előnyhöz jutottunk, Garbaczra jött ki a játék, a hátvéd elengedte a már-már jól ismert bombáját, a kapusnak nem volt esélye, 2:3! Egy gól nem hátrány, de az FTC már megint nem engedte a hosszas gólörömöt: fél percen belül Peterdi lövése kijött Szőkéről, Borsos érkezett, 2:4. A vendégek nagyon tudták, mikor kell gólt lőni: a bekapott találatra most is azonnal válaszoltak. Mintha pszichológus tanácsa segítené őket… A mieinket hajtotta az elszántság, segítette a szurkolás. Gergely Zs. csodás cseleket mutat be a jobboldalon, a centerezés nem sikerült. Aztán Dömötör lépett ki, szabálytalanul akasztották. Kicsit később Németh P. kiugrása után büntetőt kaptunk, de Pleszkán mamutja megakadályozta a gólt. A 36. percben a gól mégis nálunk jött, hiába bírtuk ki az aktuális emberhátrányt, Vychodil kavarodás után gyötörte be a korongot (2:5). A következő izgalmat egy kettős bunyó hozta. A vendégkapu előtt Dömötör János I . ellen minimum X-re hozta a párosmeccset, míg Kukucska Jánosit magabiztosan legyűrte. Varjú 100 perc büntetést osztott szét a részvevők között, a továbbiakban harcosaink helyén Rencz és Jankovics játszottak. Németh újabb szólója sem sikerült, Pleszkán a mamutjával mentett, majd Rusznyák akcióját is védte a kapus. A harmad végén újabb balszerencsés góllal négyre nőtt a különbség: egy boton megpattanó indítással Dancsfalvi gólig korcsolyázott, 2:6. Elment a meccs? Az Újpest nem így gondolta, a már-már mentő zöld védőktől korongot szereztünk, az érkező Vigh a kékvonalat átlépve hálószaggató gól lőtt a bal felsőbe, 3:6. Szerencsére most nem volt idő gólt kapni, a mínusz három még halvány reményt adott a befejező játékrészhez,

Az újpest még mindig elhitte, hogy van keresnivalója. Fokoztuk a tempót, a vendégek ekkor már nem erőltették a támadást, bár amikor megtehették, jöttek előre. A 47 percben sikerült a felzárkózás, Zalavári lövése lejött Virág elé, aki közelről betalált, 4:6. Már megint csak két gól volt a különbség! Ment előre az Újpest, de Borbás aztán mindent elrontott: a harmad felénél saját harmadából indult, senki sem tudta megfékezni, a párharcot megnyerte Szőke ellen, 4:7. Hokistáink és az újpesti szurkolók nem adták fel, de a vendégek most már jól fékezték a játékot, lassan lement a mérkőzés.
Izgalmas, jó meccset, igazi rangadót láthattunk. Mindkét csapat nagyon hajtott a gólért, megalkuvás nélkül mentek előre. A mieink mintha kissé túlpörögtek volna, ezért főleg az első harmadban görcsös volt a játékunk. A nyugodtabb és rutinosabb FTC nagyon jókor (rosszkor) lőtt gólokat, így folyamatosan tartani tudták az első harmadban szerzett különbséget. A mai meccsen a rutin és egy kis szerencse hiányzott a lila győzelemhez, a látottak alapján a vendégsiker jogosnak mondható. A tv nézők élvezhető harcos meccset láttak, a fiatal Újpest bemutatkozása a sokkal rutinosabb FTC ellen nem sikerült rosszul.

(utehoki.hu)