„Jól tetszik a parlament”

  •  
  •  
  •  

Újpest központjában gyülekeztek június elsején délelőtt azok az újpestiek, akiket meghívott a parlamentbe a polgármester és Wintermantel Adrienn, a Cseriti háziasszonya. A kedves gesztus ezúttal azoknak szólt, akik önzetlenül dolgoztak a jótékonysági akciókban.

Szinte nincs olyan hét, hogy ne szólhatnánk cseritis jótékonysági akciókról, ami által a hátrányos helyzetű gyerekeknek próbálnak segíteni, örömet szerezni a szervezők. És most nem feledkeztek meg a cseritis segítőkről, önkéntesekről, tanárokról, gyermek-védelmisekről sem, akik megtekinthették az ország házát. Volt, aki elhozta az unokáját, a gyerekét is.

Délelőtt kilenckor találkoztak az érintett Újpest központjában, majd Hladony Sándor önkormányzati képviselő kíséretében elindultak a parlamentbe. A negyvenegy ember türelemmel kivárta a sorát, míg végre bejutottak a kilences kapun. Idegenvezető mutatta be nekik az épületet, a maketteket, a koronát. A társaság hosszasan elidőzött az ülésterem karzatán is, ahol megismerhették az országgyűlés működését, a hely szellemét. 

„Iskolában dolgozik az anyukám, úgyhogy nem volt nehéz elkéredzkednem – mondta a látogatás után Major László, kisdiák. – Egyébként a Megyeri iskolából jöttem, és jól tetszik a parlament.”

A látogatás végén Hladony Sándor mindenkinek átadott egy névre szóló oklevelet.

Á.T.