Jön a Családi Nap!

  •  
  •  
  •  

Cserkészek, nyelviskola, kézműves-foglalkozás, Tarzan™ sátor, vidámpark, szűrővizsgálatok. Az egész napos színpadi előadások, koncertek mellett folyamatos programok várják a gyerekeket és a felnőtteket május 28-án, a Víztorony lábánál.

Szűrőkamion A Hartmann- Rico Kft. és a Cukorbetegek Budapesti Egyesülete jóvoltából átfogó szűrővizsgálattal és egészségfelméréssel is várják az újpestieket május 28-án, szombaton. A Családi Napon egy kimondottan erre a célra kialakított szűrőkamionban egész nap térítésmentesen igénybe vehető vizsgálatokkal várnak mindenkit. A Program célja az egészség megőrzése, a betegségek megelőzése és az egészségi állapot javítása a legkorszerűbb lehetőségekkel. A vizsgálatok és az azonnali kiértékelés során az érdeklődők átfogó képet kapnak egészégi állapotukról és megismerhetik az egészséges életmóddal kapcsolatos lehetőségeket, továbbá segítséget kapnak a betegségek megelőzésében is. A vizsgálatok az egész testre kiterjednek. Lesz kardiológiai, tüdőgyógyászati és szemészeti vizsgálat, teljes testanalízis, valamint testműködés-vizsgálat is. Bővebb információ: www.egeszsegprogram.eu

Cserkészek
A rendezvényen találkozhatnak az 1918. sz. Xántus János Cserkészcsapattal, akik cserkész-akadálypályával, információs sátorral és kézműves bemutatókkal várnak mindenkit.

Dombjáték, avagy családi Napra-forgó
A Merende műhely és manufaktúra programjával már számos újpesti rendezvényen találkozhattak a látogatók. A szabadtéri játékok mesterei idén is az egész családot várják pontgyűjtő játékra. A különböző korú résztvevők csapatban versenyezhetnek egymással, a bázison és a különböző helyszíneken teljesített feladatokért pontokat szerezve. A feladatok idén a mozgásos játéktípus köré épülnek, az egyszerű feladatoktól a bonyolultabb, együttműködést igénylő feladatokig.

Újpesti polgárőrök
Ahogy az már megszokott, a Családi Napon is lesz polgárőrsátor, akik nem csak a rendezvény biztonságáért felelnek, de válaszolnak a szakmával kapcsolatos kérdésekre is. Ha pedig valakinek megtetszik és csatlakozna az újpesti polgárőrök csapatához, akkor ebben is segítséget nyújtanak.

Állatmentő Liga
Hallani már minden bizonnyal mindenki hallott a méltán híres újpesti Állatmentő Ligáról, azonban találkozni még nem biztos, hogy találkoztak az állatok hőseivel. Ahogy városunk többi rendezvényéről, úgy a Családi Napról sem hiányozhatnak a Ligások. Bemutatják az autót, amivel már annyi állat életét megmentették, és az érdeklődőknek mesélnek munkájuk szépségeiről is.

Rex Állatsziget
Természetesen a Rex Állatsziget munkatársaival is találkozhatunk majd, akik tanácsot adnak az örökbefogadott állatok nevelésével és gondozásával kapcsolatban, valamint bemutatják, hogy egy nem fajtiszta állat is képes ugyanazokat a dolgokat megtanulni, és ragaszkodni gazdájához.

Észak-pesti Kutyás Szolgálat – Kutya Guru
Ugye mindenki emlékszik a végtelenül kedves dobermannra és francia bulldogra, akik minden rendezvényen lenyűgözik a látogatókat? A Kutya Guru oszlopos tagjai, Mike és Fanta a Családi Napon is azon dolgoznak majd, hogy oldják a gyerekek félelmét a kutyáktól.

Kézműves-foglalkozás
Az Újpesti Kulturális Központ jóvoltából a szervezők egész nap kézműves-foglalkozásokkal is várják a gyerekeket.

Újpest Márkabolt
Póló, bögre, kulcstartó, toll. Minden lila és minden Újpest. Az Újpest Márkabolt munkatársaitól a Családi Napon is beszerezhető minden, ami Újpest.

Tarzan™ sátor
Magyarország legnagyobb szabadtéri családi játszóparkja sem maradhat ki a legnagyobb szabadtéri bulikból. Hatalmas sátorral várják a gyerekeket, ahol kis ízelítőt kapnak a park önfeledt, játékos hangulatából.

MagicBox játéktár
A gondolkodtató, logikai, fejlesztő és ügyességi játékokkal foglalkozó MagicBox is egész nap a gyerekek rendelkezésére áll. A készségfejlesztő játékok minden korosztály számára remek kikapcsolódást jelentenek.

Helen Doron Nyelviskola
A kimondottan a gyermekek játékos nyelvoktatására specializálódott nyelviskola is információs sátorral készül a Családi Napra. Angol nyári táborok, nyelvtanulás akár már három hónapos kortól. Nem lehet elég korán kezdeni.

Müller Attila
A rendezvény műsorvezetője Müller Attila lesz, akivel már a Karácsonyi Vásárban is találkozhattunk. A színész, műsorvezető tagja volt az Újpest Arca választás zsűrijének is. Számtalan rendezvény hangulatfelelőseként ismert, a jó hangulatot a Családi Napra is garantálja.